marți , 26 ianuarie 2021 12:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Infecţiile nosocomiale eliminate din saloanele spitalului „Socola“ cu ajutorul unui robot

Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi a primit un robot pentru combaterea infecţiilor nosocomiale, fiind disponibil momentan pentru o perioadă de probă.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, robotul cu raze ultraviolete este destinat dezinfectării spaţiilor medicale şi asigură în doar 15 minute sterilizarea unei încăperi, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Eficienţa maximă distructivă împotriva microorganismelor se obţine prin utilizarea luminii ultraviolete UV-C, cu lungimea de undă de 253,7 nm. Pe scurt, lumina UV-C pătrunde în ADN-ul microorganismelor, distrugând definitiv agentul patogen. În plus, nu generează temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, neafectând obiectele din jur. Lumina UV-C nu modifică particulele sau substanţele chimice din mediu, fie ele organice sau anorganice. Efectul este dezinfectant, iar la doză mare – sterilizant“, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Astfel, acest robot poate dezinfecta până la 99,99%, în funcţie de tipul de microorganism, de timpul de expunere, dar şi de tipul activităţii desfăşurate.

Recomandări

Prima femeie șofer de autobuz de la Compania de Transport Public Iași

Ieșeanca Iuliana Henea are 31 de ani și este singura femeie șofer de autobuz din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *