Începând de sâmbătă se redeschide parcarea Aeroportului Iași! Tarifele ar putea fi majorate la 10 lei pe oră

Date:

Începând cu data de 16 septembrie a.c., noua parcare de la Aeroportul Iași va fi dată parțial în folosință, ceea ce înseamnă că nu va mai fi limitat accesul auto spre și dinspre aerogară.

Pentru început, vor fi disponibile pentru public, 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea va fi de scurtă durată. În ceea ce privește tarifele, avem în vedere majorarea acestora la 10 lei /oră.

La finalul acestei luni, când va fi gata și a treia etapă a lucrărilor la parcare, vom putea oferi încă 140 de locuri în fața noului terminal (T4). Tot atunci vor fi finalizate lucrările din zona terminalului T1.

– Lucrările la parcarea de aproximativ 600 de locuri vor continua în paralel cu reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor.

IMPORTANT

Ținând cont de numărul limitat de locuri de parcare, până la finalizarea proiectului, recomandăm celor care vor să se deplaseze la aeroport cu autoturismele personale, să folosească parcările de la Ciric, care sunt de lungă durată. Tarifele de parcare sunt: 3 lei /1 oră, 40 lei – abonamentul /1 săptămână și 135 lei – abonamentul /1 lună.

De asemenea, cel puțin în perioada derulării lucrărilor de șantier, este indicat ca ieșenii, în mod deosebit, să folosească transportul cu autobuzele CTP, cursele fiind non-stop. Biletul de autobuz costă 3 lei și e valabil 120 de minute de la validare. Stația pentru debarcare/îmbarcare se află la terminalul T1.

– Autobuzele nr. 50 circulă din oraș, la intervale de 30 de minute, pe traseul: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară.

– Autobuzele de transfer pentru cei care își lasă mașinile la Ciric, au curse speciale pe traseul: Stația Roua – Aeroport – Stația Roua.

”Nu în ultimul rând, rugăm pasagerii care ajung cu mașinile personale în fața terminalelor, să nu staționeze mai mult de 3 minute, deoarece în continuare există riscul blocării traficului.

Evident, la Aeroport se poate ajunge inclusiv cu taxiul și mașinile de ride sharing. Taxiurile acreditate de R.A. Aeroportul Iași au stație temporară în parcarea de la T3.

Totodată, reiterăm recomandarea de a ajunge la Aeroport cu 2 ore și 30 minute, chiar trei ore mai devreme, pentru a nu întârzia formalitățile de check-in și verificările necesare îmbarcării, având în vedere că în anumite zile traficul din incinta aerogării este foarte aglomerat.

Vă mulțumim tuturor pentru răbdare și înțelegere în această perioadă dificilă!”, au transmis reprezentanții Aeroportului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...