marți , 18 mai 2021 5:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ieșeni rămân fără venituri în plină pandemie!

De la debutul pandemiei de COVID-19 au rămas fără locurile de muncă 2.600 de ieșeni care lucrau în HoReCa, comerț sau industrie. O parte dintre aceștia au reușit să se angajeze la scurt timp după ce au devenit șomeri, alții încă sunt în căutarea unui loc de muncă.

Ieșenii care au rămas fără locurile de muncă în plină pandemie de COVID-19 aveau experiență într-un anumit domeniu și au încercat să se angajeze pe posturi similare experienței acumulate de-a lungul anilor. Unul dintre cei care lucrau la o companie care furniza echipamente medicale în toată Europa și a fost printre primii ieșeni rămași fără job din cauza pandemiei este Ana Maria Anton. Ieșeanca povestește că a reușit să își găsească un nou job datorită experienței de peste 15 ani în domeniul medical și s-a reangajat în luna septembrie ca reprezentant medical.

Ana Maria Anton: „Nu cred că nu există locuri de muncă în Iași pentru toată lumea, ci trebuie să fii realist”.

Alți 12 colegi cu care lucra în departamentul medical au rămas șomeri. Ieșeanca susține că pandemia a afectat toate domeniile de activitate, inclusiv cel medical.

Patronii din Iași care angajează tineri români sau persoanele care au peste 50 de ani disponibilizate în ultimele 6 luni primesc noi subvenții de la stat. Suma acordată de stat pentru a ajuta angajatorii din Iași este de 50 la sută din salariul brut al angajatului, până la 2.500 de lei. Patronii trebuie să încadreze în muncă tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani și persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență din motive neimputabile lor. Obiectivul acestui ajutor financiar este protejarea angajaților prin acordarea unor măsuri de sprijin suplimentare angajatorilor, iar durata măsurii este de 12 luni, mecanismul de plată fiind prin decontare. Sursă:bzi.ro

Recomandări

Protest macabru în Valea Lupului. Au traversat cu sicriul pe trecerea de pietoni și au cerut pasarele pentru reducerea morţilor pe şosea (VIDEO)

Locuitorii din Valea Lupului, un sat lipit de Iaşi, au protestat, duminică după amiază, mărşăluind …

Plajele au devenit periculoase pentru turiști

 Lărgirea plajelor înseamnă un pericol mare pentru turiști. Trecerea la apa adâncă este una foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *