duminică , 29 noiembrie 2020 1:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Firea: CEx va decide dacă eu voi fi dată afară din partid şi dacă se schimbă ceva în conducere

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, că forul care va decide în privinţa posibilelor urmări ale luărilor sale de poziţie din ultimele zile este Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat, relatează Agerpres.

„Dacă aduc anumite critici, ele sunt pentru faptul că am ajuns la limita de sus a suportabilităţii, că trebuie să spună cineva ce se întâmplă. Nu vreau sub nicio formă să afectez imaginea partidului, dar cred că ea este mult mai afectată dacă nu spunem cu adevărat ce se întâmplă şi dacă nu punem degetul pe rană şi dacă nu identificăm problema, pur şi simplu chirurgical, decupând acea problemă pe care o avem, bineînţeles, în mod democratic şi în mod statutar. Mai departe, Comitetul Executiv va decide dacă eu voi fi dată afară din partid sau dacă se schimbă ceva la nivelul conducerii acestuia şi dacă se înţelege că un partid nu este un SRL, că România nu poate fi privatizată de un singur om, PSD nu poate fi privatizat, de asemenea, de un singur om, nu poate să conducă cu un grup mic de persoane mai degrabă din afara partidului decât din interior şi cu puţini din interior şi să nu folosească şi să nu se consulte cu reprezentanţi din Biroul Permanent Naţional, cu Comitetul Executiv, cu oameni care sunt legitimaţi prin votul cetăţenilor sau care sunt specialişti, care sunt oameni care au dovedit în viaţa lor o bună pregătire pe anumite domenii”, a spus Gabriela Firea.

^

Întrebată dacă a luat în calcul faptul că în urma declaraţiilor sale ar putea fi dată afară din partid, Gabriela Firea a răspuns: „Am luat în calcul tot, dar vă spun, zilele acestea în care am văzut că şi Primăria Capitalei şi acolo avem filaj, şi unde mă duc şi spre casă, deja…”.

Firea a mai afirmat că preşedintele PSD a „tranzacţionat” funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti către cinci persoane.

„De a doua zi (după CEx-ul PSD de la Neptun – n.r.) a tranzacţionat funcţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti, deja a oferit-o numai eu ştiu cinci persoane, eu am aflat cinci persoane cărora domnul Dragnea le-a spus că dacă fac ceea ce trebuie zilele acestea, şi anume să mă atace, vor primi sprijinul pentru a fi preşedinte la PSD Bucureşti”, a spus ea.

Firea a susţinut că mai bine ar rămâne simplu membru PSD şi primar general, decât să aibă multe funcţii în partid şi să accepte „acest stil de a conduce”.

„Cea mai importantă calitate nu este cea de vicepreşedinte PSD, nici cea de preşedinte PSD Bucureşti şi Ilfov şi nici cea de primar general. Cea mai importantă calitate este cea de om. În momentul în care îmi este pur şi simplu ruşine cu ceea ce ştiu că trebuie să spun şi nu am curajul să spun de frică pentru că voi fi dată afară, că vor fi represalii, că mi se va întâmpla ceva rău, că mi-e arestat soţul, că se întâmplă ceva familiei, înseamnă – şi chiar cred în ceea ce spun – că a fost o revoluţie aproape degeaba… Mai bine simplu membru PSD şi primar general, decât cu multe funcţii în PSD şi ipocrită şi să accept acest stil de a conduce în care nu mai este pus românul în evidenţă, nu mai este pus partidul în evidenţă şi nici măcar guvernul”, a adăugat Gabriela Firea.

reclama adnow

Recomandări

Vasile Toma, candidat pentru Camera Deputaților: Guvernarea PSD va asigura un mediu sănătos pentru copiii noștri! (P)

Anii care urmează vor fi definitorii pentru mediul înconjurător. Avem obligația de a lua cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *