sâmbătă , 31 octombrie 2020 5:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Femeia care a clădit de la zero cea mai mare companie producătoare de scaune auto din Europa

Are o inimă de aur şi o voinţă de fier. E una dintre cele mai bogate antreprenoare ale României, dar spune că-şi măsoară averea în fapte, nu în bani.

Doina Cepalis conduce cea mai mare companie producătoare de scaune auto din Europa. De la zero, a ridicat în Paşcani o afacere de zeci de milioane de euro şi aproape o mie de angajaţi. Unul din zece salariaţi din oraş lucrează pentru ea. Nu doar lor le-a oferit o şansă. A luat sub aripă zeci de copii care o aşteptau în fiecare dimineaţă în faţa fabricii şi le-a oferit hrană, haine şi educaţie. În campania Alege ţara de fapte, Doina Cepalis e exemplul că poţi face diferenţa în comunitate, când investeşti în oameni şi nu renunţi nici când pierzi totul. Aşa cum ei i s-a întâmplat.

Doina Cepalis, antreprenoare: Aici era o filatură, aici făceam fire de in şi de cânepă, toţi pereţii ăştia erau negri. Tocmai cumpărasem cu un an înainte aceste echipamente şi erau noi.

Doina Cepalis, antreprenoare: Am reuşit de frică, pentru că eu, sincer, le-am primis acestor oameni că eu vin aici în această fabrică, ca să continui, nu ca să mă opresc, nu ca să distrug, nu ca să vând şi să plec.

Aşa că s-a reinventat. A început să producă scaune de maşină pentru copii şi centuri de siguranţă. A învăţat că poţi să pierzi tot, dar, dacă nu-ţi pierzi oamenii, eşti salvat. De atunci, tot ce face – face pentru oamenii din jur. Cărora le-a oferit o şansă şi un viitor.

În fiecare zi, de aici pleacă 9.000 de accesorii auto, care protejează vieţile copiilor din 50 de ţări. E cea mai mare fabrică de acest gen din Europa – şi mană cerească pentru oraşul cu 30 de mii de locuitori din mijlocul Moldovei.

Aproape 10.000 de oameni din Paşcani au un loc de muncă în acest moment, doar în această fabrică sunt 900 de angajaţi cu aproximaţie, asta înseamnă aproape 10% din totalul salariaţilor din zonă.

Citește continuarea aici: 

Recomandări

Licitație pentru pasaje subterane în Iași!

Primăria a lansat astăzi licitația pentru proiectarea lucrărilor la pasajele supraterane din Podu Roș.    Valoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *