Esențe cu miros de penal: parfumuri contrafăcute descoperite în portbagajul unui BMW

Date:

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 20.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

În data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, pe comunicaţia Albiţa-Iaşi, în localitatea de frontieră Osoi, un autoturism marca BMW 530D, înmatriculat în Germania, condus de cetăţeanul român I.D., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat în portbagaj două cutii de carton ce conțineau mai multe recipiente ambalate în cutii inscripționate cu numele unor mărci cunoscute de parfumuri, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În vederea efectuării unor verificări specifice, persoana şi mijlocul de transport au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea totală de 70 de parfumuri. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că  autoturismul figurează ca fiind radiat din circulație din data de 20.06.2017.

La cercetări, I.D. a declarat că a achiziţionat bunurile dintr-un complex comercial din municipiul Bucureşti, pentru a le comercializa ulterior. Cu privire la faptul că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie, bărbatul a declarat că mijlocul de transport aparţine unui prieten şi nu avea cunoştinţă că nu are drept de circulaţie pe drumurile publice.

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de 20.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează joi, 12 octombrie 2023, ora...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din luna octombrie

VINERI, 06 octombrie 2023, va avea loc la Casa de Cultură...

Studenții de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la preț redus

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat...