duminică , 17 ianuarie 2021 8:38 am
Iasi booked.net
-1°C

Emmanuel Macron i-a scris lui Klaus Iohannis. Își exprimă solidaritatea după tragedia de la Piatra Neamț

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis în care își exprimă solidaritatea și atașamentul și îi transmite că Franța este alături de România după tragedia petrecută la Piatra Neamț, au declarat surse din Administrația Prezidențială.

Și președintele Israelului, Reuven Rivlin, a transmis pe Twitter, duminică, un mesaj de solidaritate. „Gândurile noastre sunt alături de familiile victimelor incendiului tragic de ieri de la ATI Piatra Neamț și ne dorim însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți. Poporul israelian este solidar cu România și transmitem cele mai profunde condoleanțe poporului și președintelui Klaus Iohannis”, a scris Reuven Rivlin.

La rândul său, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ. Duminică, la sfârşitul predicii „Angelus”, Sfântul Părinte a vorbit despre tragedia petrecută în România. „Într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim compasiunea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a fost mesajul Papei Francisc.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul anestezist Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași.

Tragedia de la Piatra Neamț a avut imediat ecouri în străinătate. Presa din întreaga lume a relatat pe larg încă de sâmbătă seara despre incendiul care a îndoliat din nou România.

Recomandări

Mușchii lui Klaus Iohannis, viral în social media. Fizicul președintelui, reclamă pentru vaccinul anti-Covid, dar și pentru fitness

Forma fizică a președintelui Klaus Iohannis a generat, vineri dimineață, un val de reacții pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *