joi , 26 noiembrie 2020 7:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Scandalul de la Nădlac, mutat la DRDP Iași?

Scandalul din vama Nădlac 2 care a dus la destructurarea unui mecanism al șpăgii în care sumele adunate drept mită de la șoferii de TIR-uri la punctul de control și încasare al DRDP Timișoara ajungeau până la nivelul parlamentarilor și șefilor de partide politice, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva același mecanism utilizat de cei de la DRDP Timișoara 2 ar fi putut fi “aplicat cu succes” și la nivelul DRDP Iași.

In ipoteza in care acelasi mecanism ar fi functionat si la DRDP Iasi, s-ar putea pune intrebarea: cine ar putea fi in acest caz “regina spagilor” de la Iasi?
Facand o paralela cu cazul de la DRDP Timisoara unde au fost implicati inclusiv directori ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, exista posibilitatea ca si directorii directiei regionale de la Iasi sa nu fi fost “straini” de astfel de lucruri.

In aceasta ipoteza, cine ar fi putut fi “regina” tinand cont ca cei doi directori aveau sprijin politic de la doua partide diferite? O “regina” care sa nu tina cont de culoarea politica a directorului de la DRDP Iasi?
Ar fi putut sta in spatele acestui “razboi” pentru functia de director al DRDP Iasi si o lupta pentru “tronul” de “regina a spagilor” din agentiile de incasare din punctele de frontiera intre diversi politicieni de la nivel local?
Greu de dat raspunsuri in cazul acestor scenarii…

Daca e sa privim lucrurile prin prisma faptului ca punctele de trecere a frontierei de est a Romaniei au fost “scena” mai multor scandaluri si anchete legate de coruptia si spagile din vami (vezi cazurile din Vama Siret si Vama Albita), exista posibilitatea ca si in cazul celor 7 agentii de control si incasare din subordinea DRDP Iasi lucrurile sa nu fi fost chiar “roze”, potrivit stireadeiasi.ro.

In ipoteza in care ar fi confruntate datele de identificare de la agentiile de control si incasari din cele 7 puncte de trecere a frontierei din cadrul DRDP Iasi cu datele înregistrate de poliţia de frontieră, ar fi gasite diferente?

Daca dupa implementarea proiectului lansat de CNAIR prin care se doreste eliminarea definitiva a factorului uman implicat in procesul de cantarire al vehiculelor care sunt verificate ar creste semnificativ incasarile de la agentiile de control din punctele de frontiera?

 

Recomandări

Scandal sexual la lotul olimpic de bob: Fata are imaginaţie bogată

Ioana Gheorghe (23 de ani), fostă atletă și acum membră a lotului olimpic de bob …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *