joi , 9 decembrie 2021 3:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Dr. Carmen DOROBĂȚ trage un semnal de alarmă cu privire la posibilă apariție a unei tulpini noi COVID -19 în România

Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a vorbit în direct la Antena 3 despre posibilitatea de apariție a unei noi tulpini Covid-19 la noi în țară.

Medicul susține că atunci când contagiozitatea este mare ”astfel de mutații apar”. Tocmai de aceea se trimit frecvent probe la Institutul Matei Balș din Capitală pentru a se efectua secvențiere.

”Mereu am trimis spre secvențiere tulpini de la pacienții de la Iași pentru că la laboratorul de la Institutul Matei Balș se adună din toată țara astfel de recolte și se poate ajunge la o eventuală concluzie. Ceea ce știm sigur este că tulpina Delta are un răsunet clinic mult mai zgomotos decât tulpina mamă. Această tulpină Delta Plus, care este tulpina la care apare o mutație, este acum în vizorul cercetătorilor din Regatul Unit pentru că vor să vadă dacă are un răsunet în special în ceea ce privește acoperirea vaccinală. În același stadiu se află acea tulpină Mu despre care am mai vorbit, în Statele Unite, unde cercetătorii o țin sub lupă pentru că este un punct esențial în a pune din timp în evidență o tulpină care a dovedit rezistență la vaccinurile care acum se utilizează la nivel mondial. (…) Variantele pot apare în orice moment. Atunci când contagiozitatea este mare, astfel de mutații apar.

Deja am învățat din istoria virusurilor că există mutați care rezistă în timp și care vor deveni dominante și mutații care nu rezistă în timp. Este foarte important să cercetăm ce se întâmplă în arealul nostru geografic. Institutul Matei Balș se ocupă cu această secvențiere, adică punerea în evidență a modificărilor de structură la nivelul unei anumite tulpini”, a declarat Carmen Dorobăț.

Recomandări

Luni, 08 noiembrie 2021, în județul IAȘI, au fost administrate 2.985 doze de vaccin ANTICOVID

Luni, 08 noiembrie 2021, în județul Iași, au fost administrate 2.985 doze de vaccin anticovid. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *