miercuri , 28 octombrie 2020 6:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

Directorul OMS, despre imunizarea prin expunere la coronavirus

Obținerea imunității colective prin expunerea populației la noul coronavirus „nu este o opţiune”, a declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP, scrie Agerpres.

„Niciodată în istoria sănătăţii publice, imunitatea colectivă nu a fost utilizată ca strategie pentru a reacţiona la o epidemie şi cu atât mai puţin la o pandemie. Este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic. A lăsa cale liberă unui virus periculos, pe care nu îl înţelegem încă pe deplin, este pur şi simplu contrar eticii. Nu este o opţiune.”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a făcut peste 1 milion de victime la nivel mondial, după ce biroul OMS din China a anunţat apariţia maladiei COVID-19 la sfârşitul lunii decembrie.

El a explicat, de asemenea, că nu sunt cunoscute suficient de multe informaţii despre imunitatea de care se bucură persoanele care au contractat deja COVID-19 şi a subliniat că anumiţi indivizi s-au reinfectat.

Recomandări

Restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc, închise până pe 19 octombrie 2020, la Iași

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, constituit prin Ordinul nr. 192/17.07.2020 al Prefectului județului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *