marți , 23 iulie 2019 3:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Din cauza stresului, o femeie din China nu mai poate auzi bărbații vorbind. Boala rară de care suferă

O femeie din China a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, din cauza căreia nu mai poate auzi vocile de bărbați. Femeia, identificată doar după numele mic, Chen, a mers la medic după ce s-a trezit într-o dimineață că nu îl mai putea auzi pe iubitul ei, scrie Daily Mail.

Chen, din orașul Xiamen, de pe coasta de est a Chinei, nu și-a pierdut însă complet auzul. Ea încă poate auzi vocile de femei. Medicii au făcut eforturi pentru a afla ce boală îi cauzează simptomele bizare.

Ea a fost diagnosticată cu o formă de piedere a auzului care o împiedică să mai audă sunete de frecvență joasă. Boala afectează doar 1 din 13.000 de oameni. Medicii cred că stresul ar fi de vină pentru apariția afecțiunii.

Cu o noapte înainte să își piardă parțial auzul, femeia a avut și alte simptome și le-a spus medicilor că a avut amețeli și un țiuit în urechi, dar a pus aceste semne pe seama oboselii și a mers la culcare. Însă a doua zi când s-a trezit, și-a dat seama că nu își mai poate auzi iubitul.

La spital, ea a fost tratată de o doctoriță și a auzit perfect tot ce îi spunea aceasta. „Pe mine mă auzea, dar când a intrat în cabinet un pacient de sex masculin nu a putut auzi nimic din ce spunea acesta”, a spus medicul Lin Xiaoqing.

Chan și-a pierdut complet auzul pentru sunetele de frecvență joasă. Afecțiunea este, de obicei, dificil de diagnosticat, întrucât puțini medici știu de existența ei sau au întâlnit un astfel de caz până acum.

 

Recomandări

O femeie din Vaslui a căzut dintr-un tei și a ajuns la Iași, în comă

O femeie în vârstă de 59 de ani, se zbate între viață și moarte după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *