joi , 29 octombrie 2020 6:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum se păstrează alimentele în frigider și în congelator

Frigiderul și congelatorul sunt esențiale într-o gospodărie pentru a conserva alimente, pentru a păstra mâncarea gătită și pentru a răci băuturi.

Cu toate acestea, dacă nu depozităm corect produsele, există atât riscul ca acestea să se altereze, cât și ca aparatele frigorifice să se deterioreze, de-a lungul timpului.

Producătorul de aparate frigorifice Zanussi vine cu o serie de sfaturi pentru a păstra alimentele în frigider, congelator și în combina frigorifică, astfel încât atât acestea, cât și aparatul frigorific să reziste cât mai mult timp.

Recomandări generale pentru păstrarea alimentelor în frigider:

  • Evitaţi supraumplerea rafturilor aparatului, deoarece se reduce circulaţia aerului şi se provoacă o răcire neuniformă.
  • Acoperiţi alimentele şi uscaţi recipientele prin ştergere înainte de a le introduce în unitate. Astfel se reduce acumularea de umezeală în interiorul unităţii.
  • Ambalaţi articolele care au miros puternic sau conţinut mare de umezeală.
  • Păstraţi fructele şi legumele în sertarele aferente, unde umezeala captivă ajută la menţinerea calităţii acestora mai multă vreme. Majoritatea fructelor şi legumelor trebuie păstrate la o temperatură mai redusă şi la o umiditate mai ridicată.
  • Ambalaţi carnea crudă şi carnea de pui în siguranţă, astfel încât scurgerile şi contaminarea altor alimente sau suprafeţe să nu se producă. Carnea care trebuie păstrată mai mult de două zile trebuie congelată.
  • Unt şi brânză: acestea trebuie puse în recipiente ermetice sau învelite în folie de aluminiu sau în pungi de polietilenă pentru a exclude aerul cât mai bine posibil
  • Sticle: acestea trebuie să aibă capac și să fie păstrate în raftul pentru sticle de pe ușă sau (dacă este disponibil) în suportul pentru sticle.
  • Bananele, cartofii, ceapa şi usturoiul, dacă nu sunt ambalate, nu trebuie păstrate în frigider.
  • Alimentele fierbinţi trebuie răcite la temperatura camerei înainte de a fi introduse în compartimente; în caz contrar acestea cresc temperatura internă a compartimentelor precum şi consumul de energie al aparatului
  • Puneţi alimentele cu conţinut ridicat de apă sau alimentele cu mai multă umezeală în partea frontală a rafturilor (aproape de uşi). Dacă sunt plasate în apropierea duzelor pentru aer rece, acestea pot să îngheţe

Recomandări generale pentru păstrarea alimentelor în congelator: 

  • Pentru a minimiza deshidratarea alimentelor şi deteriorarea calităţii acestora, folosiţi folie de aluminiu, folie alimentară, pungi de congelator sau recipiente etanşe.
  • Scoateţi cât mai mult aer din pachetele care urmează să fie introduse în congelator şi etanşeizaţi-le bine. Aerul blocat poate provoca uscarea alimentelor, modificarea culorii şi pot dezvolta pete (arsuri de congelare).
  • Ambalaţi carnea proaspătă şi puii cu folie de congelator adecvată, înainte de a le congela
  • Nu recongelaţi carnea care s-a dezgheţat complet
  • Evitaţi adăugarea unei cantităţi de alimente prea mari în congelator deodată. Astfel se supraîncarcă congelatorul, se încetineşte viteza de congelare şi poate creşte temperatura alimentelor congelate.
  • Nu păstraţi îngheţată, acadele îngheţate sau pâine în uşile sau pe sertarul de sus din congelator: aceste zone nu sunt cele mai reci din congelator, aşa că articolele respective se pot decongela mai rapid dacă sunt păstrate în zonele respective.
  • Lăsaţi spaţiu între pachete astfel încât aerul rece să poată circula liber, permiţând congelarea cât mai rapidă a alimentelor.

Recomandări

Neurochirurg: Între patru pereți ne tâmpim. Ce mâncăruri sunt bune pentru creier

Tulburările de memorie, dezorientarea, problemele de echilibru sau lipsa coordonării sunt efecte ale unei rutine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *