joi , 29 octombrie 2020 3:11 pm
Iasi booked.net
-1°C
blue water splash

18 septembrie – Ziua mondială de monitorizare a apei

Ziua mondială de monitorizare a apei (World Water Monitoring Day) marcată, anual, la 18 septembrie, a fost instituită pentru a încuraja şi a educa oamenii cu privire la modul în care pot monitoriza componentele apei din zona în care locuiesc.

Poluarea apei este o problemă serioasă, iar cu fiecare an care trece este tot mai important să învăţăm cum să o identificăm, dar şi să o prevenim. A fost iniţiată în anul 2003, de America’s Clean Water Foundation, cu intenţia de a fi un program adresat oamenilor de pe tot globul cu scopul de a-i sensibiliza cu privire la problemele legate de poluarea apei şi pentru a-i determina să testeze apele locale.

Această zi a fost marcată, la început, o lună mai târziu, la 18 octombrie – aniversarea adoptării, în 1972, în SUA, a Legii Apei Curate (Clean Water Act), în baza căreia a început refacerea şi protejarea resurselor de apă ale ţării, potrivit site-ului anydayguide.com. Dar, pentru a facilita participarea în acele părţi ale lumii unde temperaturile ajung la punctul de îngheţ la acel moment, în 2007 data a fost schimbată cu 18 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *