joi , 27 ianuarie 2022 8:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum să vă îmbracați COPIII pentru activități în aer LIBER

Un copil confortabil în aer liber este un copil fericit în aer liber. O cheie pentru a-i face să se simtă confortabil este să vă asigurați că sunt îmbrăcați corespunzător pentru condițiile de afară. Dar să știți cum să vă îmbrăcați copilul pentru aer liber, unde vremea se poate schimba rapid de la cald și însorit la rece și umed, nu este întotdeauna simplu, mai ales având în vedere că un copil poate să nu fie capabil să vă spună dacă îi este cald sau frig în acel combinezon de iarnă pentru copii.

Acestea fiind spuse, există câteva linii directoare și sfaturi care ar trebui să vă ajute să vă pregătiți copilul pentru o experiență de succes în aer liber.

Alegeți materiale sintetice sau țesături din lână

Pentru o ieșire casual într-o zi de vară plăcută și uscată, îmbrăcămintea din bumbac, cum ar fi un trening de copii, poate fi în regulă. Dar pentru aventuri active sau dacă prognoza anunță ploaie și/sau temperaturi scăzute, îmbrăcarea copiilor dvs. în haine din materiale sintetice sau din lână este cea mai bună soluție. Aceste țesături elimină umezeala și se usucă rapid, menținându-vă copilul mai confortabil dacă transpiră sau se udă din cauza ploii sau a zăpezii. Iată o scurtă prezentare a alegerilor comune de țesături:

  • Lână: Îmbrăcămintea de bază din lână poate fi uneori pruriginoasă, dar articolele din lână concepute pentru activități în aer liber folosesc adesea lână merino moale și ultrafină, care nu provoacă mâncărimi, este respirabilă, elimină umezeala, se usucă rapid și este rezistentă la mirosuri.
  • Materiale sintetice (poliester și nailon): Îmbrăcămintea confecționată din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul și nailonul, tinde să fie bună la eliminarea umezelii și se usucă foarte repede. De asemenea, sunt de obicei mai accesibile decât lâna. Cu toate acestea, materialele sintetice rețin adesea mirosurile mai mult decât lâna.
  • Bumbac: Bumbacul este confortabil pe lângă piele, dar trebuie evitat în mod obișnuit pentru ieșirile active. Unui trening de copii din bumbac îi ia foarte mult timp să se usuce și este un izolator slab, așa că, dacă vă udați din cauza transpirației sau a ploii, vă poate face să tremurați ore întregi.

Îmbrăcați-vă copiii în straturi

Copiii dvs. pot beneficia de aceeași strategie pe care o folosiți dvs. în aer liber – amestecarea și potrivirea straturilor pentru a se adapta în funcție de schimbarea condițiilor. Pur și simplu, adăugați straturi dacă copilului dumneavoastră îi este frig și renunțați la ele când se încălzește. Iată care este esențialul:

  • Purtați un strat de bază. Acesta este stratul de lenjerie de corp care elimină transpirația de pe piele. În condiții reci, acest strat poate fi un strat de bază de lenjerie de corp lung, sintetic sau din lână, care asigură căldura și menține pielea uscată. Pe vreme caldă, un strat de bază poate fi lenjeria de corp sintetică sau din lână și un tricou.
  • Purtați un strat intermediar. Acest strat reține căldura corporală pentru a proteja împotriva frigului. Lucruri precum un trening de copii, jachetele din fleece și jachetele izolate pufoase sunt piese comune ale stratului intermediar. În general, mai gros (sau mai pufos) indică mai multă căldură. Cât de cald vă planificați pentru stratul de mijloc depinde în principal de vremea pe care anticipați că o veți întâlni.
  • Purtați un strat exterior. Acesta este stratul care oferă un scut împotriva vântului, a ploii și a zăpezii. Un strat exterior este o piesă importantă, deoarece atunci când vântul și apa pătrund în straturile de mijloc și în straturile de bază, acest lucru poate lăsa copilul dumneavoastră serios răcit. Un înveliș care nu este doar impermeabil, ci și respirabil este esențial pentru a menține confortul unui copil activ; învelișurile care nu sunt respirabile îi pot lăsa uzi din interior spre exterior, deoarece umiditatea din transpirație nu poate scăpa.

Ce anume trebuie să poarte copilul dumneavoastră afară depinde de o mulțime de factori, inclusiv vârsta, nivelul de activitate, metabolismul personal, temperatura exterioară, viteza vântului și multe altele.

Alegeți potrivirea corectă

Pentru ca copiii dvs. să continue să facă drumeții, să alerge, să se cațere, să sară și să se distreze în aer liber, este important să le procurați haine care să li se potrivească bine. Hainele nepotrivite pot fi inconfortabile și poate chiar periculoase; nu vreți ca cei mici să se împiedice de pantalonii prea lungi ai unui trening de copii.

Îmbrăcămintea de calitate pentru copii care este concepută pentru utilizare în aer liber are adesea caracteristici încorporate care vă asigură o utilizare intensă. Acestea includ lucruri precum genunchi întăriți și țesături de calitate care nu se vor rupe ușor.

Achiziționarea de produse rezistente nu numai că asigură faptul că echipamentul va ține pasul cu copilul pentru care l-ați cumpărat, dar, de asemenea, este foarte probabil să reziste suficient de mult timp pentru a fi transmis unui frate sau soră, sau vândut sau donat.

Recomandări

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău – Focşani din A7

Guvernul Romaniei a mai facut un pas pentru construirea autostrazii Buzău- Focșani. E vorba de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *