joi , 27 ianuarie 2022 8:26 pm
Iasi booked.net
-1°C

IAȘUL va avea un MUZEU al Satului Moldav

Parteneriatul pentru acest proiect a fost semnat astăzi de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, primarul Mihai Chirica, rectorul UAIC, Tudorel Toader, și directorul Complexului Muzeal Național „Moldova Iași”, Lăcrămioara Stratulat.
Viitorul Muzeul al Satului Moldav va fi realizat pe un teren de 32 de hectare în incinta Grădinii Botanice.
„Înființarea unui Muzeu al Satului Moldav este pentru capitala culturală a României un demers firesc, necesar și așteptat, dacă ne gândim că vine abia la 85 de ani de la înființarea la București a Muzeului Național al Satului din inițiativa marelui profesor ieșean Dimitrie Gusti.
Avem o regiune superbă, o provincie care a unit românii și a avut o contribuție esențială la realizarea proiectelor de țară ale românilor și, din păcate, cu trecerea timpului, moștenirea satului și culturii moldave se diluează.
Consiliul Județean Iași are datoria de a se implica în acest proiect, pentru că înființarea Muzeului Satului Moldav va contribui la întregirea tezaurului nostru istoric.
Nu vrem să ne pierdem patrimoniul cultural. Istoria nu se uită și trebuie să valorificăm acest potențial, a spus președintele Consiliului Județean”, Costel Alexe.

Recomandări

Consiliul Judeţean IAȘI va aloca, anul acesta, peste 9 milioane de LEI pentru dezvoltarea parcurilor INDUSTRIALE

Consiliul Judeţean Iași va aloca, anul acesta, peste 9 milioane de lei pentru dezvoltarea parcurilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *