sâmbătă , 27 februarie 2021 5:27 am
Iasi booked.net
-1°C

Covid poate declanșa o formă de diabet!

Lucruri noi şi interesante despre boala care a băgat în carantina o planetă întreagă. Conform unor studii făcute de oamenii de ştiinţă, se pare că boala COVID-19 ar putea declanşa o formă de diabet. Studiul este făcut de King’s College London, iar doctorul dr. Francesco Rubino a explicat că acest lucru este cât se poate de real.

COVID ar putea provoca diabetul de la zero”, a spus dr. Francesco Rubino, cercetător în diabet și președinte de chirurgie metabolică și bariatrică la King’s College din Londra.

În aceste situații, simptomele se pot intensifica rapid și pot pune viața în pericol. Aceste cazuri pot dura luni de zile la suprafață după expunerea la COVID-19, astfel încât extinderea completă a problemei și ramificațiile pe termen lung ar putea să nu fie cunoscute până până în anul viitor. Este necesară o cercetare mai intensă pentru a demonstra definitiv, dincolo de dovezile anecdotice crescânde, că COVID-19 declanșează diabetul la scară largă.

„Avem acum mai multe întrebări decât răspunsuri”, a spus dr. Robert Eckel, președinte de medicină și știință la Asociația Americană pentru Diabet. „Am putea avea de-a face cu o formă complet nouă de diabet.”

– Cazurile de diabet de tip 1 în rândul copiilor dintr-un mic studiu britanic aproape s-au dublat în timpul vârfului epidemiei COVID-19 din Marea Britanie, sugerând o posibilă legătură între cele două boli care necesită mai multe investigații, au spus marți oamenii de știință.

În timp ce studiul se bazează doar pe o mână de cazuri, este primul care leagă COVID-19 și diabetul de tip 1 cu debut nou la copii, iar medicii ar trebui să fie atenți, au spus cercetătorii de la Imperial College London.

„Analiza noastră arată că, în perioada de vârf a pandemiei, numărul de cazuri noi de diabet de tip 1 la copii a fost neobișnuit de mare în două dintre spitale (am studiat) comparativ cu anii precedenți”, a spus Karen Logan, care a condus studiul . Sursă:bzi.ro

 

Recomandări

Gheorghiţă avertizează: Beneficiile vaccinului ating valoarea maximă la 14 zile după administarea celei de-a doua doze

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că protecția completă împotriva coronavirusului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *