miercuri , 25 noiembrie 2020 11:00 pm
Iasi booked.net
-1°C

Covid poate declanșa o formă de diabet!

Lucruri noi şi interesante despre boala care a băgat în carantina o planetă întreagă. Conform unor studii făcute de oamenii de ştiinţă, se pare că boala COVID-19 ar putea declanşa o formă de diabet. Studiul este făcut de King’s College London, iar doctorul dr. Francesco Rubino a explicat că acest lucru este cât se poate de real.

COVID ar putea provoca diabetul de la zero”, a spus dr. Francesco Rubino, cercetător în diabet și președinte de chirurgie metabolică și bariatrică la King’s College din Londra.

^

În aceste situații, simptomele se pot intensifica rapid și pot pune viața în pericol. Aceste cazuri pot dura luni de zile la suprafață după expunerea la COVID-19, astfel încât extinderea completă a problemei și ramificațiile pe termen lung ar putea să nu fie cunoscute până până în anul viitor. Este necesară o cercetare mai intensă pentru a demonstra definitiv, dincolo de dovezile anecdotice crescânde, că COVID-19 declanșează diabetul la scară largă.

„Avem acum mai multe întrebări decât răspunsuri”, a spus dr. Robert Eckel, președinte de medicină și știință la Asociația Americană pentru Diabet. „Am putea avea de-a face cu o formă complet nouă de diabet.”

– Cazurile de diabet de tip 1 în rândul copiilor dintr-un mic studiu britanic aproape s-au dublat în timpul vârfului epidemiei COVID-19 din Marea Britanie, sugerând o posibilă legătură între cele două boli care necesită mai multe investigații, au spus marți oamenii de știință.

În timp ce studiul se bazează doar pe o mână de cazuri, este primul care leagă COVID-19 și diabetul de tip 1 cu debut nou la copii, iar medicii ar trebui să fie atenți, au spus cercetătorii de la Imperial College London.

„Analiza noastră arată că, în perioada de vârf a pandemiei, numărul de cazuri noi de diabet de tip 1 la copii a fost neobișnuit de mare în două dintre spitale (am studiat) comparativ cu anii precedenți”, a spus Karen Logan, care a condus studiul . Sursă:bzi.ro

 

reclama adnow

Recomandări

Arafat explică ce efecte secundare ar putea avea vaccinul anti-COVID

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a explicat că vaccinul împotriva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *