vineri , 21 ianuarie 2022 4:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Consiliul Județean a obținut finanțarea pentru documentația tehnico-economică a Centurii ușoare

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a informat Consiliul Județean Iași că a semnat Contractul de finanțare referitor la proiectul “Sprijin la nivelul Regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile de mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”.

Prin acest proiect, în care ADNRE și Consiliul Județean Iași sunt parteneri, elaborarea documentației tehnico-economice aferentă înființării Centurii ușoare de ocolire a Municipiului lași va primi o finanțare de 7.889.767,63 de lei. Contribuția Consiliului Județean este de 2 la sută.

Centura ușoară de ocolire a municipiului lași va avea o lungime totala de 73,081 Km, astfel:

– DJ248B- Vânători-Lețcani în lungime de 16,32 km

– DC26B Lețcani-Voinești în lungime de 16,573 km

– DJ 248A Voinești în lungime de 2,21 km

– DJ 248F Voinești-Mânjești-Budești în lungime de 6,007 km

– DJ 248C Budești- Piciorul Lupului- Ciurea în lungime de 10,486 km;

– DJ 248D Ciurea-Bârnova-Tomești – Holboca în lungime de 19,069 km

– DJ 249 A Limita Mun. lași – Holboca (intersecția DJ 248D) în lungime de 2,415 km

Ne-am asumat de la început implicarea totală a administrației Consiliului Județean Iași pentru susținerea proiectelor majore de dezvoltare a județului nostru. La începutul anului, am votat acordul de parteneriat pentru Înființarea Centurii Ușoare de Ocolire a Municipiului Iași. Au urmat mai multe vizite în teren, în toate cele 8 comune incluse în proiect, și o colaborare strânsă cu administrațiile locale și cu partenerii. Înființarea Centurii Ușoare va însemna o comunitate mai conectată, dezvoltată la nivel socio-economic, dar și în ceea ce privește calitatea mediului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Recomandări

Drum nou pe sectorul Iași – Vaslui. Proiect de 86 milioane de euro

CJ Iași a solicitat Ministerul Transporturilor includerea unor noi artere în masterplanul de drumuri 2020-2030, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *