joi , 2 decembrie 2021 10:20 am
Iasi booked.net
-1°C

Lucrări de apărare împotriva inundațiilor recepționate în județul Iași

Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a recepționat obiectivul de investiții „Acumulări nepermanente pe râurile Bahlueț și Probota amonte de localitatea Târgu-Frumos” din cadrul proiectului fazat „Lucrări pentru reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic Prut-Bârlad”.

Prin aceste lucrări, locuitorii municipiului Iași, cei din Podu Iloaiei și Târgu-Frumos, dar și comunitățile din bazinul râului Bahlui vor fi mai protejați de riscul inundațiilor.

Pe lângă construcțiile hidrotehnice s-au realizat și hărțile de hazard și de risc (etapa I). Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 7.872.356,67 lei, din care valoarea cofinanțării U.E. este de 5.594.888,19 lei, iar contribuția de la bugetul de stat este de 987.333,21 lei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritara 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii și a gestionării riscurilor, Obiectivul Specific (OS) 5.1. – Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră.

Recomandări

Au început lucrările la extinderea sistemului de termoficare în zona Bucium

Municipalitatea continuă lucrările de modernizare a sistemului de termoficare din Iași. Astfel, începând de astăzi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *