miercuri , 27 ianuarie 2021 9:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

Clopotniţă nouă la Mănăstirea Hadâmbu

Ansamblul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi va fi completat cu un nou edificiu. În incinta aşezării monahale au început pe 17 august 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, lucrările la noua clopotniţă ce va avea o înălţime de 32 de metri.

Aceasta va mai cuprinde, pe lângă spaţiul pentru cele 13 clopote, o sală pentru magazinul bisericesc. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu, a amintit că pentru lucrările de construcţie şi la achiziţionarea clopotelor pot contribui toţi credincioşii care doresc să se înscrie în rândul ctitorilor. În acelaşi timp, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a îndemnat pelerinii să fie alături de această lucrare.

„De mai mulţi ani îmi doresc să începem lucrările la această clopotniţă, pentru a completa ansamblul Mănăstirii Hadâmbu. Nădăduim, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reuşim cumpărarea celor 13 clopote din Ucraina. Tot ceea ce s-a realizat în această aşezare monahală s-a întreprins cu sprijinul ctitorilor, dar în mod special al pelerinilor. Am avut parte de binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, şi de cea a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan. Lucrările au fost supravegheate şi susţinute financiar de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în vremea slujirii ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Aici mă refer în mod special la Aşezământul social-filantropic <<Sfântul Iosif cel Milostiv>> din incinta mănăstirii”, s-a exprimat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă.

Recomandări

O companie ieșeană a primit nota 10 pentru comunicarea cu investitorii

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a publicat pentru a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *