Cazul incredibil al infirmierei de la Spitalul de Infecțioase din Iași, cu rezultate negativ – pozitiv – negativ

Date:

Continuă confuzia COVID la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași: o infirmieră fără simptome de coronavirus e internată, iar rezultatul testelor îi alternează succesiv din 31 martie.

Primul test COVID, 31 martie – negativ. Al doilea test COVID, 13 aprilie – pozitiv. Al treilea test COVID, 15 aprilie – negativ. Al patrulea test COVID, 16 aprilie – pozitiv. Toate cele patru teste au fost moleculare, cele care au acuratețea maximală și au fost făcute la același laborator al Spitalului de Infecțioase din Iași, pe aparatul PCR. Așa arată, pe scurt, povestea infirmierei Ștefana Lazăr, inforează libertatea.ro.

Ce s-a întâmplat la același spital și la același laborator în cazul infirmierei? De fiecare dată, alt rezultat Pe 30 martie 2020, Ștefana Lazăr, infirmieră la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, a intrat în contact cu patru colegi care au fost declarați pozitivi. Pe 31 martie i s-a făcut primul test și a ieșit negativă. A fost trimisă acasă în izolare, cu soțul și cu copilul de trei ani. N-a avut simptome.

În data de 13 aprilie a fost chemată la muncă. A făcut un nou test, care a ieșit pozitiv de această dată, motiv pentru care a fost internată în spitalul unde lucrează. ”Miercuri, 15 aprilie, m-au testat iarăși, iar la 21:00 seara am primit un rezultat negativ. Joi dimineață, pe 16 aprilie, în Joia Mare m-au testat din nou. Am ieșit pozitiv”, a povestit, pentru Libertatea, Ștefana Lazăr. Cele patru teste care au indicat rezultate diferite au confuzat-o pe infirmieră.

Cele patru cazuri anterioare de testări ciudate la același laborator din Iași

Un medic neurochirurg venit de la Suceava are, de aproape patru săptămâni, rezultate pozitive de COVID-19, deși, în mod normal, boala se remite în aproximativ 20 de zile.

Un alt pacient are rezultate pozitive de 30 de zile, prelevate la Iași și analizate în laboratorul aceluiași spital de infecțioase.

Un al doilea medic de la Suceava stă și el de patru săptămâni la Spitalul de Infecțioase din Iași. La el, un test de control de acum câteva zile a fost negativ, dar următorul a ieșit pozitiv. Alternanța testelor este posibilă, dar medicii sunt nedumeriți în privința persistenței bolii pe durata unei luni.

Medicul oncolog prof dr. Lucian Miron a fost testat pozitiv și a stat 14 zile în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fără simptome. La ieșire și-a făcut un test plasmatic cantitativ. ”Testul arată că nu am avut niciodată COVID-19”, a spus el și a pus la dispoziția publicului analiza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

280 de amenzi și 22 de permise de conducere reținute duminică de polițiștii ieșeni

Poliţiştii ieşeni au intervenit duminică la peste 100 de...

Turcia cere ajutorul NATO după cutremure: cel puțin 1.300 de oameni au murit

Turcia a cerut oficial luni ajutorul NATO după cutremurele...

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie, realizat în proporție de peste 96%

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat, astăzi,...

Avertizare ANM: un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Interval de valabilitate: 5 - 10 februarie Fenomene vizate: val...