miercuri , 27 ianuarie 2021 6:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Un medic ieșean descrie ce simt pacienţii cu coronavirus

Ionuţ Nistor, un medic nefrolog din Iași care a cerut să meargă, în plină criză, la Spitalul Judeţean Suceava, a descris simptomele și suferința pe care o provoacă noul coronavirus. Pacienții infectați simt ca și cum ar avea cioburi de sticlă în plămâni și este foarte dureros să respire.

Medicul ieșean s-a oferit voluntar să meargă în epicentrul infecţiei cu COVID-19 din România – Spitalul Judeţean din Suceava. Este echipat din cap până în picioare şi spune că trebuie să stea „în costumul de saună” ore bune, în fiecare zi.

„Este şocant la început, pentru că nu e un lucru despre care, pe care l-am mai văzut sau pe care l-am făcut de o sută de ori. Cine spune lucrul acesta minte. Avem toţi, mai mult sau mai puţin, exprienţă limitată în tratamentul acestor boli”, a declarat doctorul.

Atunci când a ajuns la Suceava, spitalul era decimat, cu sute de cadre medicale infectate.

„De fapt, oamenii cu care lucrezi sunt 1 sau 2 maxim, într-o secţie, asta însemna la momentul 0 tot personalul. Doi oameni, o asistentă, o infirmieră, un medic şi aşa trebuia să mergi mai departe”, a spus Ionuț Nistor.

El a povestit cât de greu i-a fost şi să îi vadă pe pacienţii din secţia de Nefrologie, unde lucrează, cum se chinuiau din cauza bolii.

„Unii pacienţi descriu aceste simptome ca şi cum ai avea foarte multe cioburi de sticlă şi atunci când respiri simţi că te taie în interiorul pieptului şi este foarte dureros să respiri”, a explicat medicul, potrivit Mediafax.

Lui Ionuţ Nistor nu îi pare rău că a mers să dea o mână de ajutor, dar recunoaşte că nu va uita curând experienţa din Spitalul Suceava.

„Încercăm să nu vedem lucruri, care sunt convins, că dacă nu am fi medici, recunosc că sunt destul de şocante. Anumite sechele se vor vedea mai târziu. Ne concentrăm aceste eforturi spre a face bine”, a mai spus medicul ieșean.

Recomandări

Valeriu Gheorghiţă: Eficacitatea vaccinurilor este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că datele existente la acest moment arată …

One comment

  1. Dl doctor este un model de om, un doctor de maxima seriozitate si faptul ca a fost acolo e o dovada in plus.
    E un om responsabil si pacientul care ajunge pe mina lui va avea sanse la viata chiar daca e aproape de limita..
    Felicitari dle Doctor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *