Vaslui: O bătrână a sunat la 112, de foame

Date:

Un caz impresionant s-a petrecut astăzi, în comuna Epureni, unde o femeie în vârstă de 73 de ani a fost nevoită să sune la 112, pentru a cere ceva de mâncare pentru Paște.

După câteva încercări nereușite dispecera de la 112, a avut inspirația să îi facă legătura cu Poliția Murgeni. Când au auzit povestea tristă a bunicii Maria Panica, tinerii polițiști de la Murgeni i-au făcut acesteia o surpriză, în fața căreia a plâns ca un copil. Cozonac, ouă, pâine, carne, orez, legume, fructe, sunt câteva din bucatele pe care polițiștii le-au dăruit bunicii Maria, informează vremeanoua.ro.

Un gest făcut de câțiva tineri polițiști din Murgeni, în frunte cu comisarul șef Costel Vrabie, comandantul Poliției Murgeni, arată că omenia din sufletele românilor nu a dispărut. Din contră, ea este mai prezentă ca niciodată, acum în cele mai grele vremuri pe care le trăim, vremuri pe care bătrânii le asemuie cu timpul trăit în anii de război. Astăzi, în Sâmbăta Mare, cu câteva ore înaintea Sfintelor Paște, Maria Panica, de 73 de ani, din comuna Epureni, a sunat la 112, unde, plângând a relatat că este bolnavă, abia ieșită din spital, vine Paștele și ea nu are absolut nimic de mâncare și nici de unde să cumpere, că nu are bani. Impresionată, dispecera de la 112, a început să caute autoritățile locale, sunând la Primăria Epureni, dar, fiind sâmbăta dinaintea Paștelui, nimeni nu se afla în instituție. Atunci, inspirată, dispecera a făcut legătura bunicii Maria cu Poliția din Murgeni, de care aparține comuna Epureni, unde bunica a povestit ce dramă trăiește.

Auzind acestea, polițiștii din Murgeni, mobilizați toți la secție pentru că vremurile acestea de izolare la domiciliu, îi ține „în priză” pentru siguranța cetățenilor, au reacționat! S-au sfătuit și au pus toți mână de la mână și au cumpărat pentru bunica Maria: orez, ulei, făină, fructe, legume, conserve, cozonaci, pâine, carne, ouă, suc. Patru dintre ei au pus totul într-o mașină de poliție și au plecat „în misiune”: ajutorarea unei bătrâne bolnave, singură, flămândă și neajutorată. La vederea celor patru vajnici tineri polițiști încărcați cu de toate pentru Paște, bunica Maria a început să plângă și le-a mulțumit din tot sufletul! La fel și noi le mulțumim acestor inimoși agenți de poliție din Murgeni și dispecerei de la 112, care au arătat că au un suflet mare, în care Dumnezeu a pus lumină, iar părinții lor dragostea pentru semeni! Hristos a Înviat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Procurorul șef al DNA, Crin BOLOGA, va efectua o vizită la Washington

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție (9 decembrie), procurorul șef...

OFICIAL! Polițiștii locali vor putea aplica amenzi în zona rutieră. Legea a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care oferă...

”Atenție, aterizăm!” se joacă MÂINE, 8 decembrie, la Cinema VICTORIA

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing”...

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului...