joi , 26 noiembrie 2020 5:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Campus universitar la Iași, lafel ca în străinătate!

Dacă esti student, sigur preferi sa stai mult in parc decat in camera de camin. In campusul Tudor Vladimirescu din Iasi te simti ca in cele din strainatate, dupa ce s-a investit intr-un spatiu de recreere. Georgiana Butnariu are 26 de ani si a terminat Facultatea de Arhitectura din Iasi. Impreuna cu un Mihael Furdu, un alt coleg, a castigat un concurs de creativitate in dezvoltare urbana. Au atras o investitie privata de 10.000 de euro. Cu acesti acesti bani si multa creativitate au pus la punct un spatiu de relaxare pentru studenti. Punctul de atractie sunt niste banci cu design nonconformist.

“Cea mai scumpa a fost partea de structura a mobilierului si lemnul stratificat. Fiind student vrei sa ai spatii care sa-i aduca si pe altii. Spatiile exterioare sunt cele care activeaza spiritul acesta. Am ales locul pentru ca este langa ligile studentesti. Este gandit ca un amfiteatru in aer liber. Camerele de camin nu au foarte multe avantaje in a socializa si nici holurile de camin”, povesteste Georgiana Butnariu.

^

Cei de la universitate au investit in proiectul tinerilor 25.000 mii de euro.

Banii de la universitate au fost investiti intr-un sistem de iluminat modern, cu leduri. Au fost pusi 3000 mp de gazon si a fost montat un sistem de irigare cu senzori de ploaie.

“Un campus modern unde incurajam cititul in aer liber, o zona de book sharing, vom face seri tematice. Ne-am inspirat din campusuri moderne cum sunt cele din Anglia, Olanda, cu multa verdeata, unde traficul auto nu e permis. Avem in viitor planuri si pentru alte zone si sa atragem mediul privat”, marturiseste Bogdan Budeanu, student la Universitatea Tehnica Gh. Asachi. Sursă:stireadeiasi.ro

reclama adnow

Recomandări

USAMV Iași organizează simpozionul științific studențesc

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *