marți , 21 septembrie 2021 11:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Automotorul produs de Electroputere VFU scos pe calea ferată pentru teste finale

Electroputere VFU Pașcani a început de astăzi noi teste ale automotorului Diesel produs în fabrică. În perioada 8-9 Iulie 2020 acesta va parcurge teste cu privire la aderența pe cale ferată umedă, la viteze de 100-120 km/h.

La orele prânzului automotorul a ieșit din incinta fabricii, pe calea ferată din stația CF Pașcani. De aici a plecat în teste spre pe ruta Pașcani – Roman și retur. Printre cei care participă sunt reprezentanti ai autorității pentru omologare și de la Knorr Bremse Austria ( furnizor în cadrul proiectului), potrivit newspascani.com.

Automotorul diesel produs de Electroputere VFU Pașcani, este destinat transportului pe distanțe medii cu viteză maximă de 120 km/h și este alcătuit din trei vagoane (vagon motor + vagon remorcă+ vagon motor).

Pot călători în total 164 de pasageri (142 la clasa a 2-a și 22 la clasa 1), iar trenul are 60 de metri lungime.

Proiectul trenului de la Pașcani a început în 2011 – 2012, atunci s-a decis construirea unui DMU (Diesel Multiple Unit), iar materialele au început să sosească în 2013-2014 pentru construirea acestui prim prototip. O mare parte dintre componente vin de la companii cunoscute din Europa, iar designul exterior și cel al cabinei au fost realizate la Pașcani. Încă nu au fost finalizate testele pentru omologare. Direcția tehnică a companiei estimează că mai durează 2-3 luni până la finalizare. Automotorul va fi disponibil după obținerea certificatului de omologare.

Recomandări

Trenul Galați-Bârlad a spulberat un excavator, șoferul a murit

Trenul care circula pe ruta Galați-Bârlad a lovit un excavator. Accidentul în urma căruia șoferul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *