vineri , 25 septembrie 2020 1:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

Carmen Dorobăţ: „Transmiterea comunitară e scăpată de sub control”

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a făcut mai multe comentarii după ce s-a anunţat că sunt peste 500 de cazuri noi de coronavirus.

„Reacţia mea, înainte să intru în direct, când am văzut noile cifre, a fost WOW, pentru că numărul depăşeşte deja ce se întâmpla în martie şi aprilie. Acesta este ecoul a ceea ce s-a întâmplat în weekendul trecut şi, în general, a comportamentului nostru care duce în derizoriu măsurile de siguranţă. Cu cât mai multe cazuri la ATI, cu atât putem să ne aşteptăm la un număr mai mare de decese. Din nefericire, mai subliniem o dată, decesele sunt indiferent de vârstă. Atenţie şi la persoanele tinere, care sigur că trebuie să se bucure de acest sezon estival, dar fac forme grave, mai ales dacă au comorbidităţi. De asta e important să păstrăm masca pe figură! Trendul este vizibil, colegii epidemiologi au calculat că este vorba de o creştere exponenţială. Se pare că acest trend ascendent vine mai devreme decât ne-am fi aşteptat. Transmiterea comunitară e scăpată de sub control”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ la Antena 3.

Grupul de comunicare strategică a anunţat 555 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Recomandări

Date despre noul virus afișate pe Google Maps

Google Maps va adăuga noi date pe hărțile sale, fiind vorba de media infectărilor cu …

One comment

  1. Dr. doctor, unde au fost acele 555 cazuri de noi îmbolnaviri? În toata țara… De ce nu ai spus cite cazuri sunt în Iași? Cîte paturi sunt ocupate la spit. Boli infecțioase?? Dumneata ca si medic ai datoria sa comentezi in alta direcție, sa spui nr de îmbolnaviri din Iasi, câti au fost tratați, citi sunt purtatori sanatosi si cîti au murit… Daca nu ai spus nimic, înseamna ca spitalul e gol…. Va treziti, si vorbiti la plată…. Wow, zicem si noi, la comentariile voastre, care numai medicale nu sunt…. Comentatori colatereali sunt peste tot… Suntem satui de comentarii si publicitate… Fiecare e liber de tratare propria viata si persoana cum consideră…. Cred ca este necesar sa purtati o discutie cu profesor doctor Astarastoaie din Iasi, poate va treziti la realitate si încetati sa mințiți, sa alarmati pe cei fin jur si a crea panică… Nu asa trebuie sa reactioneze un medic…. Sunteți niște figuri de paie manipulate de păpușari…. Hipocrate se rusineaza cu voi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *