vineri , 16 aprilie 2021 11:26 am
Iasi booked.net
-1°C

Arhiepiscopia Iașilor ajută bisericile și mănăstirile să atragă fonduri europene

Arhiepiscopia Iașilor a dezvoltat un sector specializat care oferă consultanță atât pentru atragerea de fonduri europene, cât și pentru implementarea proiectelor finanțate cu bani europeni.

Astfel, bisericile monument istoric care au nevoie de reparații sau bisericile care plănuiesc să înființeze centre sociale găsesc sprijin la Sectorul fonduri externe al arhiepiscopiei.

În 2019, acest sector a ajutat mai multe parohii și mănăstiri să elaboreze și să depună proiecte pentru a atrage fonduri europene, potrivit doxologia.ro.

De asemenea, sectorul oferă coordonare și asistență la implementarea propriu-zisă a proiectelor.

În acest sens, au fost asistate unități de cult care au semnat contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru Mănăstirea Bârnova, Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Frumoasa (în parteneriat cu Municipiul Iași), Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Bărboi, Parohia Vovidenia Iași, Mănăstirea Tazlău, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Secu, Parohia „Sfântul M. Mc. Gheorghe” (în parteneriat cu Municipiul Botoșani).

Sectorul fonduri externe a coordonat anul trecut și implementarea a două proiecte din fonduri europene pentru înființarea a două centre de vârstnici în satul Miorcani (județul Botoșani) și în comuna Bălțătești (județul Neamț).

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *