duminică , 5 iulie 2020 5:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Reprezentanții E.ON și DELGAZ față în față cu problemele pe care le întâmpină ieșenii

12 primari ieșeni s-au întâlnit la Prefectură pentru a discuta cu reprezentanți de la două societăți, furnizoare de energie și gaz problemele pe care le întâmpină oamenii din județ.

În urma unei solicitări primite din partea Asociației Comunelor din Județul Iași, am organizat astăzi la Prefectură o întâlnire cu factori de decizie din partea SC E.ON ENERGIE ROMANIA SA și SC DELGAZ GRID SA, în care s-au dezbătut o serie de aspecte privitoare la probleme întâmpinate de administrațiile locale în relația cu aceste societăți. La întâlnire au participat un număr de 12 primari. Problemele ridicate de aceștia privesc atât situații generale, întâlnite la nivelul întregului județ, dar și aspecte particulare, care țin de specificul anumitor zone.
Una dintre situațiile dezbătute privește termenul prea mare în care SC DELGAZ GRID SA eliberează avizele necesare proiectelor de investiții, reprezentanții societății dând asigurări că se vor face pași în vederea unei mai bune relaționări cu autoritățile locale. Totodată și primarii au menționat că vor da curs cu celeritate solicitării operatorului de îndepărtare a vegetației care afectează integritatea rețelelor în anumite zone. A fost ridicată și problema întreruperilor frecvente ale energiei electrice, distribuitorul urmând să informeze punctual primăriile cu privire la planurile investiționale de îmbunătățire a serviciului. În perioada imediat următoare, Instituția Prefectului va face un demers, la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, de clarificare a unor prevederi legale care sunt interpretate diferit de părțile aflate la masa de dezbatere, iar acest tip de relaționare va fi repetat la un anumit interval de timp, toți cei care am participat astăzi fiind de acord că a fost o întâlnire foarte bună. Instituția Prefectului va fi în continuare la dispoziția administrației publice locale, în efortul acesteia de a asigura cetățenilor servicii de o cât mai mare calitate, a declarat prefectul, Marian Grigoraș.

loading...

Recomandări

Întâlnire premieră între miniștri pe tema infrastructurii din Moldova (VIDEO)

Marți a avut loc la Ministerul Transporturilor o întâlnire în premieră între mai mulți miniștri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *