miercuri , 19 ianuarie 2022 1:44 am
Iasi booked.net
-1°C

ANM a trimis avertizări de cod roșu in țară

Vremea pare să o ia razna în mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi. Vorbim despre faptul că ANM a emis un cod roșu de inundaţii pe râul Motru. Aceştia spun că din cauza ploilor puternice din ultima perioadă cotele de inundaţii au fost depăşite.

Vorbim despre ploi puternice din mai multe localităţi din judeţul Mehedinți dar şi din alte orașe din Hunedoara. În alte localităţi mai multe drumuri au fost inundate iar traficul rutier a fost deviat timp de ore întregi.

Conform meteorologilor s-a emis un cod roșu de ploi şi inundaţii pe mai multe porţiuni ale râului Motru dar şi în alte localităţi din Hunedoara și Mehedinți. Una dintre cele mai afectate localităţi este Izvorul Bârzii, localitate în care traficul a fost deviat timp de ore întregi din cauza unor alunecări de teren şi a unei stânci care s-a desprins de pe versanţi în mijlocul unei şosele. Mai putem vorbi şi despre faptul că peste 60 de gospodării au rămas fără curent electric din cauza unui vânt puternic care a rupt cablurile care alimentau zona menţionată. Și călugării de la Mănăstirea Topolniței au rămas în beznă și au avut nevoie de ajutor.

Peste 80 l/mp au căzut în municipiul Drobeta Turnu Severin, în orașul Baia de Aramă, dar și în comună Prunișor. Hidrologii au emis cod roșu de inundații. Apa a intrat în zeci de gospodării iar oamenii au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

În Schitul de Jos, județul Mehedinți, ploaia și vântul puternic au distrus cablurile de electricitate. 60 de familii au rămas în întuneric.

După ce în doar câteva ore din cauza ploilor puternice, stâncile au început să se prăbuşească pe drum. Ploaia a mai afectat şi DN 67 după ce un pasaj a fost inundat iar traficul în zona a fost blocat.

Vremea rea a făcut ravagii şi în zona montană. Concret, în Carpaţii Meridionali vântul a bătut cu peste 140 km/h iar vizibilitatea a fost zero. Hidrologii au emis mai multe avertizări de inundaţii pentru judeţele Vâlcea, Gorj și Mehedinți. La ora transmiterii ştirii se mai află în vigoare un cod portocaliu de precipitaţii pentru judeţul Caraș Severin, potrivit bzi.ro.

De exemplu pe Valea Oltului traficul este blocat după ce de pe versanţi au căzut mai multe aluviuni din cauza ploilor din această noapte:

Mai multe drumuri naționale au circulația restricționată din cauza aluviunilor depuse pe partea carosabilă ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele ore. Vorbim de DN 67 Drobeta Turnu Severin Motru, în localitatea Halânca din județul Mehedinți. Și dacă vorbim de Valea Oltului, DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 206 și la kilometrol 209, tot din cauza aluviunilor, circulația se desfășoară pe un fir alternativ la kilometrul 209, între localitățile Brezoi și Proieni din județul Vâlcea și la km 206 este oprită în ambele sensuri.”

Recomandări

Cod galben de ploi abundente în Moldova

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *