sâmbătă , 4 decembrie 2021 4:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum poți câștiga o sumă de aproximativ 8000 lei

După zece ani de la anteriorul recensământ, anul acesta se organizează un nou recensământ al populației și locuințelor, ce are ca scop stabilirea numărului de locuitori ai țării noastre și a structurii populației.

Cei ce vor dori să-și suplimenteze veniturile vor putea face parte din personalul de recensământ, ca recenzori, urmând să fie plătiți, în funcție de activitate, cu până la 8.000 de lei pentru două luni, după cum apare într-un proiect de hotărâre adoptat de Guvern. Concret, așa cum stabilește proiectul de hotărâre, personalul de recensământ va fi plătit în funcție de atribuții și de activitate. Astfel, recenzorii, pentru recenzarea propriu-zisă vor fi plătiți, în funcție de tipul de chestionar, la un tarif de opt lei pe chestionarul pentru recenzarea persoanelor și de cinci lei pentru chestionarul pentru recenzarea locuințelor, fără a depăși suma brută de 8.000 lei pentru două luni de contractare a serviciilor. În cazul recenzării orașelor și comunelor izolate sau dispersate teritorial, plata este de zece lei pe chestionarul pentru recenzarea persoanelor și de șase lei pentru chestionarul pentru recenzarea locuințelor. Apoi, recenzorii care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare, recenzorii pentru recensământul de probă, cei pentru cercetarea statistică post-recensământ, recenzorii-șefi sau coordonatorii la nivel de municipiu, sector al municipiului București, oraș și comună vor fi plătiți (în funcție de realizarea activităților contractate și timpul efectiv lucrat) la un tarif de 23,25 lei pe oră, fără a depăși suma brută de 8.000 lei pentru două luni de contractare a serviciilor. În fine, coordonatorii la nivel de județ vor fi plătiți (în funcție de realizarea activităților contractate și timpul efectiv lucrat) la un tarif de 34,85 lei pe oră, fără a depăși suma brută de 36.000 lei pentru șase luni de contractare a serviciilor.

Recenzorul este persoana care interacţionează direct cu populaţia, efectuând interviul cu persoanele din locuinţele alocate și care înregistrează datele obţinute pentru toate locuinţele, spaţiile colective de locuit, gospodăriile şi persoanele din sectorul de recensământ atribuit.

De principiu, cei care vor să fie recenzori la următorul recensământ vor trebui, în cazul în care îndeplinesc o serie de condiții. În primul rând este vorba de vârstă (18 ani împliniţi), de studii (minim medii) şi cetăţenie română. În al doilea rând, cei care doresc să devină recenzori trebuie să cunoască limba română (scris, citit, vorbit), să prezinte cazierul judiciar, să aibă capacitatea de a desfăşura muncă pe teren şi să nu aibă probleme de dicţie ca să poată fi clar înţeles. Cetăţenilor li se mai cere să aibă o ţinută decentă şi un limbaj corespunzător, să poată citi materialele (formularele, etc.) care sunt redactate cu un font mic, să aibă un scris citeţ şi să aibă capacitatea de a face calcule simple şi corecte la însumarea datelor pentru centralizare, potrivit stireadeiasi.ro. Nu în ultimul rând, solicitantul trebuie să poată fi disponibil între orele 8-20 pe toată durata de desfăşurare a recensământului, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi să aibă capacitatea fizică de efort prelungit, pentru a vizita locuinţe posibil dispersate pe o întindere geografică mare. Atenţie, în zonele cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren. Autorităţile mai spun că deţinerea unui telefon mobil este un avantaj pentru o comunicare eficientă cu coordonatorii recenzorilor.

Recomandări

Iașul a primit bani de la Guvern pentru energia termică

Executivul a aprobat, în ședinta de joi, 11 noiembrie, alocarea unor sume din Fondul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *