luni , 30 noiembrie 2020 4:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Amenzi mari pentru ieșeni!

Primarii au montat camere de supraveghere în mai multe comune din Iași după ce în ultimii doi ani au primit amenzi usturătoare de la comisarii de mediu. Pentru a prinde persoanele care aruncă gunoaiele oriunde, edilii din județ au investit într-un sistem de supraveghere video. Rezultatele se văd chiar și la numai două luni de la montarea camerelor. Primăriile Moțca, Miroslovești și Hălăucești, dar și orașul Hârlău au scăpat de amenzile Gărzii de Mediu Iași, care în ultimii doi ani a aplicat sancțiuni în valoare de jumătate de milion de euro, potrivit bzi.ro.

Primarii din Iași au găsit soluția pentru stoparea unui fenomen care le-a adus amenzi usturătoare de la Garda de Mediu, respectiv aruncarea deșeurilor în locuri care nu sunt special amenajate pentru asta. Edilii au montat camere de supraveghere în mai multe zone și au reușit să prindă persoanele care veneau cu mașinile și aruncau gunoaiele oriunde. Mai mult, localnicii din aceste comune au învățat să colecteze selectiv gunoaiele, cum ar trebui să procedeze toți cetățenii europeni. Unul dintre primarii care în urmă cu un an a montat camere de supraveghere și a observat o îmbunătățire în comportamentul cetățenilor este Constantin Hobincă, primarul comunei Moțca.

^

Primar: „Sunt unele persoane care înțeleg de ce trebuie să facă asta, dar altele nu își dau seama că e spre binele lor”

Edilul susține că intenționează să mai cumpere noi camere de supraveghere pentru că există o comunitate de romi în comună care încă nu este responsabilă.

Un alt primar care a apelat la această metodă, a supravegherii video, care are rezultate după numai două luni, este Constantin Cojocariu, primarul comunei Miroslovești. Edilul susține că a reușit să prindă câteva persoane care în mod frecvent aruncau gunoaiele aduse cu mașinile pe un câmp și nu reușeau să îi prindă.

Gheorghe Bacușcă, comisar șef Garda de Mediu Iași: „E în avantajul oamenilor să colecteze selectiv, pentru că plătesc mai puțin pe kilogramul de gunoi”

Gheorghe Bacușcă, comisarul șef al Gărzii de Mediu Iași, susține că a scăzut valoarea amenzilor aplicate primăriilor din Iași pentru gestionarea proastă a deșeurilor.

 

reclama adnow

Recomandări

Primăria Municipiului Iași, Carrefour România și GreenPoint Management anunță un parteneriat public-privat pentru protejarea mediului înconjurător prin acțiuni concrete de economie circulară

Primăria Municipiului Iași, Carrefour România și Green Point Management lansează un angajament pe termen lung pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *