luni , 30 noiembrie 2020 4:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pericol pentru ieșeni! Carne de pasăre infestată !

Mai multe probe din carne de pasăre adusă din Polonia au fost descoperite cu Salmonella de către specialiștii din cadrul DSVSA Iași. Zeci de tone de produse infestate cu această bacterie au fost retrase înainte de a fi comercializate în supermarketurile din Iași. Medicii veterinari au descoperit că operatorii economici voiau să vândă produsele contaminate și au distrus carnea infestată cu Salmonella. Specialiștii au verificat probele aduse la analiză în laboratorul DSVSA de către operatorii economici, dar și depozitele cu carne de pasăre, potrivit bzi.ro.

DSVSA Iași: „Permanent se fac controale și la carnea de pasăre adusă din import, mai ales la cea din Polonia și Ungaria, care are mai des această problemă, infectarea cu Salmonella”.

^

Dacă sunt descoperite probleme la carnea importată, sunt notificate autoritățile veterinare din Polonia prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente și Furaje (RASFF).

Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe. Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot să apară după 6-72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează în general până la o săptămână. În cazurile severe, toxiinfecția alimentară cu Salmonella poate provoca deshidratarea atât de accentuată încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide și electroliți intravenos.

 

reclama adnow

Recomandări

Noi focare de infecție în mai multe județe din țară

Încep să apară noi focare de infecție cu coronavirus în mai multe judeţe din ţară. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *