joi , 27 ianuarie 2022 8:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Alexandru RAFILA anunță MĂSURI noi de săptămâna VIITOARE

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a declarat că vor fi luate măsuri noi chiar de săptămâna viitoare, când va avea loc o întâlnire cu medicii de familie, susținând că este importantă pregătirea pentru valul cinci.

Mai mult, a anunțat că va schimba abordarea privind certificatul verde:

”Rămâne să avem discuții la nivelul guvernului pentru o formă care să fie convenabilă și acceptabilă pentru toți membrii guvernului sau, mă rog, pentru marea lor majoritate și bineînțeles pentru dl. prim-ministru, însă propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere în ceea ce privește vaccinarea. Eu sunt un susținător fervent al vaccinării. Din păcate, în România, majoritatea populației nu s-a vaccinat și atunci scopul este să facem în așa fel, încât populația să perceapă vaccinarea ca un act de protecție individuală și colectivă, și nu ca un fenomen de constrângere.

În momentul în care vom constata o reluare a creșterii, care să fie iarăși consistentă, adică să dureze, de exemplu, trei săptămâni și să avem o creștere de 1,5 ori a cazurilor săptămânal, să putem introduce certificatul verde pentru anumite tipuri de activități și rămâne să discutăm care sunt aceste activități. Iar în momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere sub o anumită incidență, de exemplu, 0,5 – o incidență foarte mică – să poți să renunți la el”, a declarat Rafila la Digi 24.

Rafila mai spune că obligativitatea certificatului verde nu ar trebui să fie introdusă în acest moment, când numărul cazurilor este în scădere.

”Nu se poate ca trei luni de zile să nu fi luat nicio măsură, când era evidentă creșterea din data de 5 iulie, și acum să discutăm despre intrarea în forță a acestui certficat când ne aflăm pe o pantă descendentă și lumea n-o să înțeleagă de ce introducem în acest moment certificatul”, a mai spus Rafila.

Acesta a adăugat că vor exista noi măsuri, care ”se vor vedea de săptămâna viitoare”, după o întâlnire cu medicii de familie.

”Primele măsuri le vom vedea săptămâna viitoare, când trebuie să ne întâlnim cu medicii de familie. Trebuie să avem primele contacte, încât să recunoaștem în primul rând rolul lor, să nu-i mai acuzăm în grup, pentru că se întâmplă lucrul ăsta, ceea ce este extrem de nociv. Ai nevoie de acest corp medical, care este cel mai mare din România, are cele mai multe contacte cu populația acestei țări. Ei trebuie să facă două lucruri să ne ajute acum: trebuie să asigure accesul la testare și trebuie să asigure consultația și prescripția unui tratament, conform unor ghiduri, în ambulatoriu, atunci când se poate”, a mai spus Rafila.

Recomandări

RAFILA, după explozia de cazuri COVID: ”Nu există motive de panică! Școlile rămân deschise”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, după ce în România au fost înregistrate peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *