joi , 27 ianuarie 2022 8:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primele TESTE de salivă vor ajunge în școlile din judetul IAȘI începând cu 6 decembrie

Doctor Doing Coronavirus Test For girl Patient. Taking a saliva sample from a man. DNA test. Collection of mucus from the throat for research in the laboratory.,Image: 566759975, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes

Testarea elevilor de la scolile din judetul Iasi va începe cel mai probabil în săptămâna de după minivacanţa de 1 Decembrie, adică luni 6 şi joi, 9 decembrie, anunţă autorităţile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a primit, ieri, 100.000 de astfel de teste, care urmează să fie repartizate, săptămâna viitoare, unităţilor de învăţământ, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Antonina Bliorţ.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a solicitat unităţilor de învăţământ din judeţ să transmită deciziile Consiliilor de Administraţie referitoare la modul în care se va face testarea. Conform ordinului care a fost publicat la finalul săptămânii trecute, această testare se poate face fie în şcoală sub supravegherea unui cadru medical, sub coordonarea persoanei care este responsabilă cu această testare la nivelul unităţii sau se poate face în familie. Nu avem informaţii în acest moment de părinţii care spun că nu vor să facă testarea”, a precizat Antonina Bliorţ.

Recomandări

Iași în epoca Unirii Principatelor. Profil istoric și cultural – proiect educațional

Iași în epoca Unirii Principatelor. Profil istoric și cultural – proiect educațional realizat de Inspectoratul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *