joi , 27 ianuarie 2022 8:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Noi REGULI pentru taximetriștii IEȘENI

La începutul acestei luni (noiembrie a.c.), directorul interimar al Aeroportului Iași, Romeo VATRĂ explica pe larg un eveniment mai puțin plăcut care a avut loc la aerogara ieșeană.

Potrivit acestuia mai mulți taximetriști care se aflau la Aeroportul Iași au refuzat doi turiști italieni care au venit în city break în Capitala Moldovei, pe motiv că nu ar fi o cursă profitabilă.

„Fiind o oră de trafic intens la aeroport, știind că taximetriștii au această practică de a refuza cursele scurte, am oprit să-i întreb încotro merg.

 Pasagerii, turiști italieni, mi-au confirmat că nu vrea nimeni să-i ia, când mi-au spus că vor să ajungă în Piața Unirii, mi-am dat seama că acesta e motivul real al refuzului, nefiind o cursă profitabilă pentru taximetristi”, a declarat Romeo VATRĂ la acel moment.

Ca urmare a incidentului, directorul Aeroportului a anunțat că se vor lua în calcul noi reguli pentru toți taximetriștii care au astfel de obiceiuri.

Totodată, jurnaliștii ”Info Iași Online” au luat legătura și cu administratorii celor mai mari dispecerate din Iași pentru a afla  un punct de vedere, dar și dacă după un astfel de incident se vor lua în calcul noi măsuri pentru taximetriștii ieșeni.

În urmă discuțiilor, membrii CEO EuroLux Taxi au luat următoarele măsuri ce vor fi imediat aplicate în practică cu scopul de a preîntâmpina eventuale evenimente precum cele expuse de domnul Romeo Vatră.

Măsurile întreprinse pentru șoferi  în urma ședinței companiilor EURO TAXI și LUX TAXI:

  • Să dețină ţinuta corespunzătoare, un comportament civilizat în relaţia cu clientul;
  • Să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii şi să respecte solicitările legale ale acestuia;
  • Să elibereze bonul clientului la finalul cursei, pe baza căruia va încasa contravaloarea prestaţiei efectuate;
  • Să nu pretindă ca plată pentru prestaţia efectuată decât suma prevăzută pe bon;
  • Să transporte clientul la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu acesta;
  • Să nu fumeze şi să nu utilizeze mijloace audio/video fără acordul clientului.

De asemenea, managerii celor mai mari firme de taxi din Iași, Euro Taxi și Lux Taxi au promis că vor controla cu strictețe implementarea măsurilor menționate anterior. Cele două companii de taximetrie ce funcționeaza sub brandul EUROLUX TAXI au venit în sprijinul ieșenilor cu o aplicație de tip Ride Sharing, impunând aceleași cerințe și standarde:

–          Posibilitatea de a oferi feedback șoferilor

–          Estimarea contravalorii cursei

–          Posibilitatea de a plăti atât cu cardul, cât și cu numerar

Serviciile de Ride Sharing au luat amploare, însă acestea au și dezavantaje precum variația prețurilor în funcție de vreme sau disponibilitatea șoferilor. De aceea, EuroLux Taxi Iași, implementează avantajele unei firme de taxi classic, precum prețurile fixe indiferent de condițiile meteorologice sau disponibilitate, în aplicația lor.

Pentru a preveni incidentele precum cele menționate anterior, managerii companiilor Euro Taxi și Lux Taxi, recomandă tuturor clienților să rețină firma de la care au comandat taxiul, numărul de telefon apelat, iar în cazul unei neplăceri să înainteze reclamații pe site, telefonic ori la sediul firmei respective, garantând acestora că vor fi soluționate cu promptitudine și seriozitate.

Decizie de ultimă oră! TAXI-urile din IAȘI pot circula pe benzile destinate mijlocelor de transport în COMUN

Reamintim că începând de cu data de 19.08 a.c. taximetriștii ieșeni pot circula pe benzile destinate mijloacelor de transport public în comun pentru a  facilita și scurta orice cursă.

Autorităţile locale au anunţat implementarea măsurii de permitere a accesului taxiurilor pe banda dedicată transportului în comun în urma unei analize ample la nivelul Comisiei de Circulație Ieșene.

VEZI AICI:

Decizie de ultimă oră! TAXI-urile din IAȘI pot circula pe benzile destinate mijlocelor de transport în COMUN – Ziar Info Iași | Stiri Iasi (infoiasionline.ro)

 

 

Recomandări

Aeroportul IAȘI începe procedura de ACREDITARE a TAXIMETRIȘTILOR

Aeroportul Iași a demarat procedura de acreditare a transportatorilor de persoane în regim de taxi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *