marți , 18 ianuarie 2022 4:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Institutul Matei Balş din Bucureşti a luat foc

În urmă cu puţin timp, la Institutul Matei Balş din Bucureşti a avut loc un incendiu la Pavilionul 5. Se pare că în urma incendiului 3 persoane au murit şi peste 120 de pacienţi cu COVID-19 au fost evacuaţi de urgenţă.

S-a declanşat planul roşu de intervenţie. Nu se cunosc, momentan, datele incendiului. Conform lui Dr. Raed Arafat, incendiul a pornit de la parterul Pavilionului 5. Din câte se pare, apelul a fost realizat la 5.05, iar după 8 minute a ajuns primul echipaj de intervenție la fața locului. Când a văzut multitudinea incendiului, echipajul a anunțat necesitatea Planului Roșu de intervenție.

Intr-o declarație de ultimă ora, Raed Arafat a oferit unele date despre intervenția la incendiu. Inițial se credea că vorbim despre 3 morți, dar persoana care a fost resuscitată a murit și ea. Medicul spune că nu mai sunt răniți în afara de cele prezentate:

În primul rând vreau să transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care au murit! Vorbim despre 4 persoane, trei găsite carbonizate şi unul care nu a mai putut fi resuscitat. la ora 5.05 apelul la 112, 5.13 minute a fost primul echipaj. La 5.14 minute a fost declanşat planul roşu. Mai multe forţe din partea ISU, Floreasca, SAJ, şi din partea Poliţiei şi Jandarmeriei. De la început au fost informaţi domnul priministru şi ministru al Sănătăţii. La centrul de coordonare se afla domnul ministru Bode care este în legătură cu noi.”

La început o să dau cuvântul comandantului intervenţiei care o să vă explice ce a fost găsit aici iar apoi coordonatorul pe partea medicală.

Colonelul ISU, Șchiopu, cel care a dirijat intervenția echipajelor SMURD-ISU a explicat că la fața locului s-a intervenit rapid și că planul roșu a fost declanșat imediat după ce situația a  fost evaluata, iar incendiul a fost lichidat:

Primul apel 5.05, primul echipaj 5.13. A constatat că avem flacăra deschisă pe aproximativ 120 mp. Erau degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere. S-au alcătuit echipe de căutare salvare. Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm clădirea. În afară de cele 4 persoane decedate, celelalte sunt transportate către echipajele de prim ajutor„, a explicat colonelul Șchiopu, conform bzi.ro.

După declarațiile făcute de dr. Raed Arafat și colonelul Șchiopu, cel care a fost coordonatorul medical la interventie, dr. Opriță, a vorbit despre situația pacienților care au supraviețuit:

Am coordonat din punct de vedere medical. 38 echipaje de prim ajutor, 7 echipaje de terapie intensivă mobilă. Prin declanşarea planului roşu au fost mobilizaţi 100 de medici şi asistente suplimentar. Erau pregătite să intervină în orice moment dacă situația o cerea. Din cadrul spitalului au fost evacutate peste 100 de persoane. In aceste momente am redirecționat un număr de 44 de pacienți către spitalele Floreasca, Pantelimon dar si Spitalul Universitar. Restul persoanelor evacuate sunt deja transferate la alte pavilioane din cadrul Institutului Matei Balș”.

Recomandări

Incendiu service auto în municipiul Piatra Neamț pe strada Păstrăvului

În această după amiază, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *