sâmbătă , 15 mai 2021 11:27 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se elimină ora de religie din școli?

Ieri seara, 28 ianuarie 2021, în cadrul emisiunii „Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a vorbit despre dorința actualilor guvernanți de a elimina ora de religie.

În acest sens, arhiepiscopul Tomisului a avertizat că Biserica este dispusă să meargă chiar până la organizarea unui referendum, dacă cei din PNL, USR-PLUS și UDMR vor încălca Constituția, Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor (nr. 489/2006) care prevede că în învăţământul de stat şi particular, predarea Religiei este asigurată prin lege cultelor recunoscute (art. 32, alin. 1), dar şi la Legea educației naționale (nr. 1/2011).

”Sunt convins că ora de religie va rămâne, chiar dacă vor fi anumite încercări de suprimare a ei, nu va putea fi suprimată. O majoritate zdrobitoare dorește ora de religie. Poporul nostru este cel mai religios din Europa, o spun statisticile. Trebuie să ținem strâns, aproape. Ora de religie este un drept câștigat al nostru, e un plus pentru educația copiilor și tinerilor. Este o contribuție excepțională la formarea copiilor și a tinerilor noștri. Dacă cineva va vrea să o atace, vom porni cu toții în apărarea acestui drept! Chiar ne mobilizăm, facem și referendum, dacă este nevoie. Dacă este nevoie, vom face și pentru ora de religie.”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

După Patriarhia Română, și Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER) şi preşedintele Comisiei pentru Învăţământ din cadrul CER, se pronunţă pentru păstrarea orelor de religie în întreg învăţământul preuniversitar din România, conform bzi.ro. El lansează un avertisment la adresa actualilor guvernanți că vor încălca legea și Constituția, dacă vor elimina orele de Religie.

Recomandări

Astăzi încep evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep astăzi. Probele se susțin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *