marți , 2 martie 2021 7:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Medicul Carmen Dorobăț va primi a doua doză de vaccin

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a fost prima unitate medicală în care s-a început vaccinarea anti-COVID-19. După administrarea primei doze, prof. dr. Carmen Dorobăț s-a infectat cu coronavirus și timp de 14 zile s-a izolat la domiciliu. Pe 18 ianuarie 2021 medicul va putea să meargă la centru pentru a face rapelul.

Pe data de 4 ianuarie 2021, la doar o săptămână după ce prof. dr. Carmen Dorobăț a fost imunizată cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, a fost infectată cu noul tip de virus. Timp de 14 zile, simptomele au fost ușoare. A urmat un tratament medicamentos la recomandările date și de către alți medici infecționiști. Ieri, 17 ianuarie 2021, prof. dr. Carmen Dorobăț urma să fie programată pentru a i se administra și cea de-a doua doză. Conform instrucțiunilor producătorului Pfizer și BioNTech, după ce au trecut cele 21 de zile de la prima doză, se va administra și a doua.

Perioada de carantină se finalizează astăzi și prof. dr. Carmen Dorobăț va merge conform programării la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a i se administra și a doua doză de vaccin. Medicii susțin că în ciuda faptului că o persoană s-a infectat cu coronavirus, nu este contraindicat să se vaccineze cu noul ser. Numărul de anticorpi oferit chiar de doză determină organismul să reacționeze într-un mod pozitiv în lupta cu acest virus. Din acest motiv, formele pe care le au persoanele infectate după ce au fost imunizate sunt ușoare și nu severe, potrivit bzi.ro. Cea de-a doua doză reușește să ofere și mai multă protecție, aducând numărul anticorpilor la un nivel optim, ceea ce oferă imunitate crescută și de lungă durată. Starea de sănătate a medicului ieșean este una bună, motiv pentru care nu se va mai testa pentru COVID-19 după cele 14 zile de carantină. Astăzi, dr. Carmen Dorobăț se va putea deplasa la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a i se administra și cea de-a doua doză.

Recomandări

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung, luni, în România

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech, va ajunge luni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *