luni , 17 ianuarie 2022 1:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Incubatorul lui Prigoană

Construirea unui incubator de afaceri în Miroslava este cel mai mare proiect privat finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 din zona de nord-est a țării. Proiectul a fost blocat timp de mai bine de un an, dar, zilele trecute, a fost relansată licitația de construire.

Proiectul are o valoare totală de circa 55 milioane lei, iar, din această sumă, lucrările de execuție, aferente licitației lansate recent, sunt estimate la peste 36 milioane lei. Beneficiarul proiectului este firma Perspectives Constructions Invest, în al cărei acționarat apare și unul dintre fii cunoscutului om de afaceri, Silviu Prigoană (Honorius). Firmele interesate să participe la licitație trebuie să depună oferte până pe 15 februarie.

Prima licitație de construire a incubatorului a fost lansată la sfârșitul anului 2019, dar, în ianuarie 2020, a fost anulată din cauza unor probleme cu privire la modul în care a fost întocmită documentația de atribuire a contractului. Acum, caietul de sarcini a venit la pachet cu circa 60 de anexe care detaliază viitoarea construcție, potrivit stireadeiasi.ro. În principal, este vorba despre un ansamblu care cuprinde trei corpuri principale cu regim mic de înălțime.

Incubatorul va fi construit pe o suprafață de 10.000 mp în parcul industrial Miroslava (cel de lângă Delphi).

Incubatorul de afaceri, pe lângă spații de birouri pentru companiile incubate, sunt propuse următoarele funcțiuni: săli de sport și relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii și prim ajutor, farmacie, magazin, restaurant, cafenea, săli multifuncționale (pentru discuții, pentru birouri deschise, pentru expoziții, pentru conferințe, proiecții, festivaluri de jocuri etc.) și birourile administrative ale companiei ce gestionează incubatorul. Toate aceste funcțiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor”, se arată în documentația de atribuire.

Recomandări

Drum nou pe sectorul Iași – Vaslui. Proiect de 86 milioane de euro

CJ Iași a solicitat Ministerul Transporturilor includerea unor noi artere în masterplanul de drumuri 2020-2030, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *