duminică , 7 martie 2021 10:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Alternative sustenabile pentru viitor

Săptămâna trecută, elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași au încheiat cu succes proiectul „LV’ Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR. Asta prin intermediul unui mini-grant oferit de Fundația „Alături de Voi” România.

Concret, echipa de proiect, formată din liceeni ai claselor a XI-a și coordonată de prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare în mediul on-line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă.

Elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași au încheiat cu succes proiectul „LV’ Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană (CE) prin Programul DEAR. Astfel, tinerii  au fost promotori ai alternativelor sustenabile pentru viitor. Timp de trei luni, echipa de proiect, formată din liceeni ai claselor a XI-a și coordonată de prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare. Acțiunea a avut loc în mediul on-line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă.

Dintre cele 17 „Obiective de Dezvoltare Durabilă”, campania promovată de comunitatea școlară a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a fost focalizată pe Obiectivul 1 – fără sărăcie, obiectivul 8 – muncă decentă și obiectivul 11 – orașe și comunități durabile. Sub deviza „Nimeni nu rămâne în urmă”, pe toată durata proiectului, inclusiv în timpul vacanței de iarnă, peste 500 de elevi au beneficiat în mod direct de activitățile campaniei, potrivit bzi.ro. Este vorba de: 3 webinarii, congruente cu obiectivele de dezvoltare durabilă atinse prin proiect («Care este impactul sărăciei asupra dezvoltării psiho-sociale a copiilor?»; «Ce înseamnă munca decentă în secolul 21?»; «Este orașul Iași un oraș durabil?»). De asemenea, au fost și două quiz-uri tematice pe zona drepturilor universale ale omului și ale copilului, concursuri de fotografie și conținut video focalizate pe cele 3 obiective de dezvoltare durabilă.

Recomandări

Se fac demersuri pentru centura Uricani – Cicoarei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat contractul cu proiectantul centurii ușoare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *