joi , 25 februarie 2021 10:08 am
Iasi booked.net
-1°C

Românii plătesc taxe mai mari pentru vize de muncă

MAE anunță că reducerea de 55 de lire aplicată de autoritățile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autoritățile britanice în aplicarea Cartei Sociale Europene din 1961, din care fac parte Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 22 de state membre ale Uniunii Europene.

Această măsură nu are în vedere lucrătorii români  și cetățenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene care au ratificat versiunea din 1996 a Cartei.

De asemenea, MAE a semnalat aceste aspecte atât părții britanice, cât și la nivel european și a transmis argumentele pertinente care să fundamenteze continuarea dialogului pe această temă, conform stireadeiasi.ro. Explicațiile vin după ce europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Pîslaru, fost ministru al muncii în guvernul Cioloș, a spus joi că românii care doresc să lucreze temporar în Marea Britanie plătesc o taxă de 55 de lire, care nu este aplicată și muncitorilor sezonieri din alte state ale Uniunii Europene.

Site-ul guvernului britanic a fost actualizat zilele trecute cu informația relativă la obținerea vizei pentru muncitorii sezonieri. Nimic ieșit din comun până aici. Dar imediat ce ajungi la paragraful referitor la taxe, îți sare în ochi un detaliu: o reducere de 55 de lire pentru cetățenii anumitor state. Ei bine, România nu se află pe acea listă, ceea ce înseamnă că cetățenii români vor plăti cu 55 de lire mai mult decât polonezii, spaniolii sau croații dacă își doresc să devină muncitori sezonieri în Regatul Unit”, a precizat Dragoș Pîslaru.

Recomandări

ANAF execută silit operatorii din Horeca

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început de o săptămână să execute silit operatorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *