joi , 25 februarie 2021 9:55 am
Iasi booked.net
-1°C
07 September 2020, Italy, Rome: Students maintain their social distancing as sit inside a classroom at Cornelio Tacito high school during the first day of 2020-2021 school year. Photo: Cecilia Fabiano/LaPresse via ZUMA Press/dpa

Anunț de ultimă oră pentru elevi și părinți

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu un anunț important pentru părinți și elevi. Ministrul Educației face schimbări importante în școlile din România.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, din toamnă, vor fi maxim 24-26 de copii într-o sală de curs.

Am fost întotdeauna adeptul unui număr de elevi mai mic pe clasă. Îmi declar public disponibilitatea de modificare a metodologiei pentru reducerea numărului de elevi în clase, începând din toamnă.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că în timpul anului nu există această posibilitate. Acesta a mai precizat că școlile sunt foarte aglomerate. Așadar, există riscul de a fi în scenariul roșu sau galben.

În plus, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că atenția elevilor este mai puternică într-o clasă cu un număr redus.

Reînceperea școlii prin scenariul hibrid a fost unul dintre scenariile prin care elevii ar fi trebuit să învețe în această perioadă pandemică. Acest scenariu prevedea ca o parte din elevi să meargă la școală iar cealaltă parte să urmeze școala online, conform stireadeiasi.ro. Joi seara, ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a renunțat la scenariul hibrid și a și menționat de ce a ajuns la această decizie.

Recomandări

Școlile din Iași au primit acreditări Erasmus

După apariția listei cu rezultatele evaluării pentru Acreditarea Erasmus în domeniile educația adulților, educație școlară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *