joi , 2 decembrie 2021 10:36 am
Iasi booked.net
-1°C

Zona Industrială Iași: blocuri de 25 etaje cu 115 metri înălțime

Cel mai înalt bloc din Iași, din afara centrului orașului, va fi construit în Zona Industrială. Proiectul Daily Group de la fostele hale Vinia a fost modificat, potrivit raportului de informare publicat de Primăria Iași, document care atestă încheierea etapei de consultare publică.

Anterior, proiectul prevedea un regim de înălțime maxim de 20 de etaje, cu o înălțime de 95 metri. Acum, regimul este cu două niveluri în subteran, parter, mezanin și 25 de etaje. În total, 27 niveluri supraterane. Regimul maxim este prevăzut pentru trei imobile, relatează apix.ro.

„Vecinii notificați nu au prezentat sesizări pentru propunerea de construire”, se arată în raportul de informare. Proiectul prevede birouri, locuințe și servicii conexe.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost afișat pe site-ul Primăriei în august 2018 și cuprindea următorii indicatori urbanistici: înălțime – 95 metri, regim – subsol, parter, mezanin și 20 etaje, procent de ocupare a terenului – 50% și coeficient de utilizare a terenului – 4.

În raportul de informare apar alți indicatori: înălțime – 115 metri, regim – două niveluri în subteran, parter, mezanin și 25 de etaje, POT – 40%, CUT – 4.

Modificarea a devenit publică pe 24 septembrie 2019, când, formal, Primăria a organizat o dezbatere publică.

În noua planșă publicată atunci apar peste 10 tronsoane de bloc, iar trei dintre acestea sunt cu 25 etaje, iar 4 cu 10 etaje, completează sursa citată.

Recomandări

A treia casă Ronald McDonald va fi construită în Iași

Construcția celei de-a treia Case Ronald McDonald pentru părinți și aparținătorii copiilor aflați sub tratament …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *