miercuri , 5 august 2020 11:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Zona în care se află Monumentul Eroilor Revoluției va fi reamenajată după un nou plan arhitectural

Zona în care se află Monumentul Eroilor Revoluției va fi reamenajată după un nou plan arhitectural. Documentația tehnică și indicatorii tehnico – economici ai investiției municipale a fost adoptată în ședința online a Consiliului Local de marți, 30 iunie.
Situat în fața Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc, în imediata apropiere a Palatului Culturii, Monumentul Eroilor Revoluției necesită lucrări de reabilitare și integrare în contextul reabilitării generale a Pieței Palatului Culturii.
Proiectul presupune modificarea și extinderea platformei rectangulare pe care se află ansamblul monumental, urmând a se realiza o platformă rotundă care să permită integrarea de elemente sculpturale din bronz, precum și noi căi de acces cu trepte și rampe. Finisajele actuale și jardinierele zidite vor fi desfăcute și înlocuite cu finisaje moderne de bună calitate, durabile în timp. Noile pardoseli vor fi realizate din granit antiderapant, iar placările verticale vor fi făcute din piatră naturală. Iluminatul arhitectural al monumentului va fi realizat prin lămpi de tip LED dispuse în pardoseală.
Noua platformă circulară va avea un diametru de circa 12 metri, perimetral urmând a fi așezate 19 elemente din bronz. A douăzecea piesă din bronz va fi o placă comemorativă pe care vor fi trecute numele celor jertfiți precum și numele tuturor revoluționarilor din Iași.
Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 2.643.286 de lei, cu TVA.
Tot în ședința online a Consiliului Local de marți, 30 iunie 2020, au fost votate proiectul, indicatorii tehnico – economici și devizul general pentru investiția „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Cinematograf Trianon”.
Valoarea totală a investiției este de 18.528.300 de lei, cu TVA.
În urma analizelor efectuate de către municipalitate, se impune realizarea următoarelor categorii de lucrări de intervenții: consolidarea clădirii prin cămășuire pentru a respecta cerința esențială de rezistență și stabilitate, recompartimentarea unor segmente pentru asigurarea condițiilor de confort și siguranță în exploatare, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, înlocuirea tuturor finisajelor interioare și exterioare, asigurarea acusticii necesare sălii de cinema, asigurarea normelor de securitate la incendiu, realizarea unui nou acoperiș, dotarea cinematografului cu echipamente și instalații audio – video.
În urma reabilitării, sala de cinema va fi structurată pe trei nivele, cu o capacitate de 757 de locuri pe scaune (3 locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități), dintre care 525 se află la parter, 104 la balconul 1 și 128 la balconul 2.
Cinema Trianon a fost preluat în administrarea Primăriei Municipiului Iași în anul 2017. Clădirea propusă spre modernizare a fost construită în anul 1929 și consolidată ulterior în perioada 1963 – 1964.
O altă hotărâre a Consiliului Local vizează aprobarea DALI, indicatorilor tehnico – economici și a devizului general pentru investiția „Reabilitare și modernizare spații de la subsol, etaj 1 și fațade la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon Iași”.
Valoarea totală a investiției este de 24.410.951,94 lei, cu TVA, urmând a se realiza reabilitarea exterioară a clădirii, reabilitarea casei de scară din corpul C2, asigurarea fluxurilor și a spațiilor funcționale, lucrări de construcții și instalații aferente secției de transplant și dializă, dotări cu mobilier, reparații curente ale spațiilor administrative aflate în corpul C7.

Recomandări

1,45 milioane de lei pentru lucrările de întreținere ale drumurilor județene

Pe mai multe drumuri județene vor fi efectuate lucrări de întreținere, a căror valoare este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *