luni , 18 octombrie 2021 11:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Ziua mondială pentru siguranţa pacientului

Ziua mondială pentru siguranța pacientului este sărbătorită la 17 septembrie. Aceasta a fost instituită de cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătății în mai 2019, pentru a ușura dezvoltarea politicilor și practicilor privind siguranța pacienților în toate statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și pentru a acționa în vederea îmbunătățirii siguranței acestora.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat, în octombrie 2004, programul WHO Patient Safety privind siguranța pacientului, ca răspuns la o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății din 2002, care solicita Organizației și statelor membre să acorde atenție maximă acestei probleme. Programul și-a propus să accelereze îmbunătățirea siguranței pacienților în întreaga lume.

În ultimul său raport, OMS preciza că evenimentele adverse asociate asistenței medicale sunt o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Anual, se înregistrează circa 134 milioane de prejudicii aduse pacienților în cursul asistenței medicale oferite în cadrul spitalelor și sunt afectați 4 din 10 pacienți tratați în cabinetele medicilor de familie și în ambulatorii, determinând circa 2,6 milioane de decese. Toate aceste evenimente majorează costurile serviciilor de sănătate cu peste 15%.

Recomandări

Șobolan surprins într-un salon la Institutul de Psihiatrie Socola

Imagini șocante surprinse la Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. Angajaţii spitalului au filmat un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *