luni , 18 octombrie 2021 9:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori (roșu, galben și verde), în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. 

Bulgaria, care s-a aflat în zona roșie, a trecut în zona galbenă, iar Spania în zona verde. Principalele schimbări din Hotărârea nr. 71 a CNSU sunt:

În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius, Saba și Liechtenstein.

În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent. Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței)

În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă și prevederea conform căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină și rezultatul e negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.

Recomandări

CNSU a aprobat achiziţionarea a 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, achiziţionarea a 500 de concentratoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *