vineri , 30 iulie 2021 3:55 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge sărbătorită la Iași

Societatea Studenților Mediciniști din Iași organizează la Centrul de Transfuzii Iași prima ediție a unei campanii de convingere și informare a ieșenilor cu privire la donațiile de sânge chiar azi, 14 iunie 2021, de Ziua Mondială a Donatorului. Prin proiectul „Donează sânge, fii erou”, studenții ieșeni încearcă convingerea ieșenilor pentru conștientizarea importanței donării de sânge.

Avem un proiect care se numește «Donează sânge, fii erou» și este organizat de Societatea Studenților Mediciniști Iași. Este un proiect național care se organizează de 11 ani în România. Anul acesta vom face o campanie de o zi la Centrul de Transfuzii din Iași, de ziua mondială a donatorului. Campania aceasta se va organiza simultan și în Cluj, Oradea, Satu Mare, Alba, Bistrița, Zalău”, a declarat Ioana Lipan, coordonatoarea proiectului.

Ieșenii care vor dona sânge astăzi, 14 iunie 2021, vor primi prăjituri și premii în bani. Studenții mediciniști au convins mai mulți sponsori din Iași să îi sprijine în proiectul lor.

Avem mai mulți sponsori din județul Iași, cum ar fi restaurante, cafenele, cofetării, care oferă premii instant sau vouchere oferite persoanelor care au donat. Din partea cofetăriilor avem platouri cu prăjituri cu care îi vom întâmpina pe donatori. Curajoșii care donează vor primi vouchere valorice pe care le pot folosi în locurile sponsorilor. Noi am făcut și facem constant campanii de informare și convingere a persoanelor să doneze. Până să fie pandemia, făceam informare în școli, licee și facultăți”, mai spune coordonatoarea proiectului.

Ieșenii sunt așteptați astăzi la Centrul de Transfuzii Iași în intervalul orar 07:00 – 15:00. Posibilii donatori trebuie să aibă vârsta de 18 ani împlinită și o greutate de peste 50 de kilograme.

Recomandări

Criză mare de sânge la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași

Criza de sânge la cel mai mare spital din Moldova, Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *