duminică , 17 octombrie 2021 7:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tablete pentru elevii din medii defavorizate acordate de o universitate din Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV, fosta USAMV Iași) vizează cumpărarea a 60 tablete pentru viitorii studenți din anii I care provin din liceele rurale, pentru a le facilita activitatea didactică pe durata studiilor academice.

Acest lucru va fi posibil deoarece Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași desfășoară proiectul ”Facilitarea integrării tinerilor în mediul academic și incluziunii absolvenților pe piața muncii – prioritate a USAMV IASI”,  care are ca scop esențial majorarea echității sociale prin incluziunea studenților aflați în situații de risc și crearea unor instrumente de îmbinare a ofertei educaționale cu piața muncii, prin susținerea beneficiilor oferite studenților din medii defavorizate, îmbunătățirea serviciilor oferite prin Centru de Consiliere și Orientare în Carieră și consolidarea relațiilor cu mediul socio-economic.

Prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași: ”Printre obiectivele specifice ale proiectului pot fi menționate: promovarea accesului la învățământul superior agronomic și a beneficiilor parcurgerii unei facultăți prin organizarea campaniilor de conștientizare în medii defavorizate; îmbunătățirea  serviciilor de consiliere și orientare profesională; modernizarea structurilor universitare centrate pe nevoile și interesele studenților urmărind prevenirea abandonului universitar și consolidarea parteneriatelor dintre universități și organizațiile socio-economice”.

Cele 60 de tablete pentru viitorii studenți din anii I care provin din liceele rurale vor fi oferite după admiterea și înmatricularea studenților.

Recomandări

Protest inedit făcut de doi studenți, pe străzile din Iași

Apariţie inedită pe străzile Iaşului. Doi studenţi din Iaşi au ales o manieră originală de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *