vineri , 14 august 2020 8:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Ziua Mondială a Ciocolatei

Astăzi, 7 iulie, sărbătorim Ziua Mondială a Ciocolatei.

„Ziua Mondială a Ciocolatei”, a fost declarată în 1995 de către francezi. Ciocolata, aşa cum este prezentată astăzi, în formă de baton, a fost invenţia lui Joseph Fry, din Londra, în 1847.

Ciocolata se folosea deja de mii de ani, însă sub altă formă; în 1519, conchistadorul Hernán Cortés a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obişnuia să bea o băutură preparată din seminţe de cacao, numită „chocolatl”.

Zonele unde se cultivă arborele de cacao s-au extins dincolo de aria de origine. Cea mai mare parte din producţia de cacao a lumii provine dintr-o zonă îngustă din jurul Ecuatorului, pentru că arborii se dezvoltă bine în climatul umed tropical cu ploi regulate şi un anotimp uscat scurt.

Principalii producători din afara zonei Americii Centrale, unde domină Brazilia şi Ecuador, sunt: în Africa de Vest: Ghana, cu o tradiţie în cultivare din 1879 şi de unde provine un sortiment de cacao clasat între cele mai bune din lume, Nigeria şi Cote D’Ivore; în Asia: Malaysia şi Indonezia, ţări unde se cultivă de mai puţin timp, dar care devin zone importante de producţie.

Recomandări

Astăzi este Ziua Internațională a Pisicii

Ziua internaţională a pisicii este celebrată în fiecare an în ziua de 8 august, iniţiativa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *