miercuri , 14 aprilie 2021 2:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ziua cea mare: noul PUG al Iașului intră în dezbatere publică, după 10 ani de amânări

Marți, 17 aprilie, de la ora 14.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi va avea loc ședința de dezbatere publică a noului Plan Urbanistic General al Municipiului Iași, precum și a Raportului de mediu aferent acestui important document.

 

După 20 de ani, Iașul va avea un nou Plan Urbanistic General (PUG), document esențial pentru reglementarea condiţiilor de construire în fiecare zonă din oraş. Actualul PUG al orașuluii a cărui termen de valabilitate era de 10 ani, este în vigoare din anul 1998 şi trebuia actualizat încă din 2008. Prin mai multe hotărâri ale Guvernului, a fost prelungit termenul pentru adoptarea unui nou PUG până în decembrie 2018. După zece ani de amânări și haos în urbanismul ieșean, astăzi este programată dezbaterea publică a noului Plan Urbanistic General și a Raportului de Mediu pentru acest document. PUG-ul va fi supus votului consilierilor locali în vara acestui an, afirmă reprezentanții municipalității.

Restructurarea platformei industriale CUG, construirea Spitalului Regional de Urgenţe, amenajarea malurilor râului Bahlui, modernizarea infrastructurii şi reorganizarea circulaţiei, dar şi introducerea trenului urban (linie specială de transport public pe traseul Antibiotice – Păcurari – gara Nicolina – Socola) sau realizarea unui centru de târguri şi expoziţii, sunt proiectele principale introduse în noul PUG. De asemenea, reamenajarea platformelor industriale, conversia cinematografelor în săli de spectacole, mutarea Penitenciarului în judeţ, realizarea unui complex sportiv regional în zona aparținând Armatei din Copou, păstrarea de coridoare verzi de legături cu zone naturale din exterior şi extinderea reţelei de trasee ciclo-turistice în zona periurbană, sunt alte propuneri incluse în noul PUG.

În document apar și mai multe poduri peste Bahlui şi două pasaje subterane.

Recomandări

Investiții de 120 de milioane de lei în comunele ieșene

Lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde câteva zeci de proiecte în mai multe localități. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *