joi , 9 decembrie 2021 5:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vizite de consiliere și monitorizare a școlilor, începând de pe 7 septembrie

Colaborare interinstituţională între Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Instituţia Prefectului pentru deschiderea în bune condiţii a noului an şcolar.
În cadrul întâlnirii organizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Iaşi, d-na prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, a propus ca unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi să beneficieze de sprijin şi consiliere pentru aplicarea măsurilor igienico-sanitare şi de protecţie prin implicarea comună a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Având în vedere prevederile Ordinului comun nr. 5487/1494/2020 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, în perioada 7.09 -30.09 .2020, vor avea loc vizite de consiliere și monitorizare a școlilor realizate de echipe mixte, alcătuite din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ai Instituției Prefectului Iași.
Demersul comun al tuturor acestor instituții are ca principal scop găsirea celor mai bune soluții pentru ca școlile să poată primi elevii în condiții de siguranță, respectând normele stabilite de Ministerul Sănătății, dar și particularitățile fiecărei unități de învățământ în parte.
Apreciind efortul constant al școlilor de a face față provocării unui „an școlar altfel”, aceste întâlniri vor avea în vedere modalitățile de organizare a colectivelor școlare, configurarea programului, adaptarea spațiilor de a învățare, identificarea circuitelor de acces în școală, mijloacele prin care se va asigura protecția sanitară a copiilor și a cadrelor didactice.

Recomandări

Primele TESTE de salivă vor ajunge în școlile din judetul IAȘI începând cu 6 decembrie

Testarea elevilor de la scolile din judetul Iasi va începe cel mai probabil în săptămâna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *